INSPIRIRANA MEDITERANOM

Zara i H&M dobili konkurenciju: Evo što donosi prva home kolekcija s potpisom omiljenog brenda

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 28.04.2021 14:20
  • Objavljeno 28.04.2021 u 12:09
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nakon što je početkom godine najavio lansiranje svoje prve home kolekcije inspirirane Mediteranom, poznati španjolski high street brenda Mango sada ju je i predstavio

Poput švedskog diva H&M-a i brenda Zara iz španjolske grupacije Inditex, kojoj pripada i Mango, ovaj poznati high street brend odlučio je zaploviti svijetom interijera. Njegova prva kolekcija predmeta za dom prvenstveno je nadahnuta mediteranskim načinom života, kulturom i prirodom.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Prugasti jastuci i ogrtači te posteljina u neutralnoj paleti smeđih, bež, bijelih i sivih tonova, s dodirima plave i zelene boje koje dočaravaju uspavano popodne tijekom godišnjeg odmora, čine glavninu Mangove kolekcije.

Osim navedenih, njihovom kolekcijom dominiraju predmeti poput mirisnih svijeća i tamjanskih štapića koji dočaravaju mediteranski stil što su ga trudili postići svojom debitantskom kolekcijom za uređenje doma.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Laura Vila, direktorica linije Mango Home, ističe kako njihova kolekcija predstavlja 'prirodnu evoluciju' za high street brend. 'Dizajni su nadahnuti Mediteranom, a mi smo za prvi dio kolekcije, koji se fokusira na tekstilne proizvode, koristili uglavnom prirodne i održive materijale', ističe Vila.

Od tekstila, 75 posto ima održiva svojstva, a proizveden je od lana ili održivog pamuka. Uz to, predstavništvo Manga za javnost izjavilo je kako je 80 posto predmeta iz njihove kolekcije proizvedeno u zemljama bliskim Španjolskoj te kako su poduzeli brojne korake da bi smanjili upotrebu plastične ambalaže prilikom njihove isporuke.

Španjolska Zara i švedski H&M među najpoznatijim su high street brendovima koji su svoje poslovanje uspješno proširili na svijet interijera kako bi privukli potrošače svojom modernom i pristupačnom kolekcijom predmeta za uređenje doma.

H&M Home nedavno je udružio snage s kraljicom grafičkih uzoraka, dizajnericom Diane von Fürstenberg, kreirajući kolekciju niza predmeta, poput vunenih pokrivača, pladnjeva, staklenih vaza te šalica i tanjurića za espresso.

  • +54
  • +51

Kolekcija Diane von Fürstenberg za H&M Home

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo