ODLIČAN IZGOVOR

Zar ovo nije sjajna vijest za sve muškarce?

23.01.2014 u 09:14

Bionic
Reading

Slijedi izgovor koji će brojni muškarci dočekati s radošću. Naime, znanstvenici u novom istraživanju tvrde kako je odlaženje s prijateljima u kafić dobro za mentalno zdravlje muškaraca

Dijeljenje runde pića u kafiću s prijateljima muškarcima pomaže da se otvore, razgovaraju o svojim osjećajima i podignu raspoloženje, tvrde znanstvenici, piše Daily Mail

Studija, koju je proveo Medical Research Council, obuhvatila je muškarce u dobi od 30 do 35 u zapadnoj Škotskoj. Znanstvenica, doktorica Carol Emslie muškarce je ispitivala o njihovim navikama pijenja, a iznenadio ju je otkriveni podatak kako odlazak u kafić s prijateljima poboljšava mentalno zdravlje muškaraca.

'Činjenica koja najviše iznenađuje je ta da im je odlazak na piće s prijateljima otvorio prostor da se ponašaju na alternativne načine koji nisu povezani a muževnošću. Nakon nekoliko pića otvara se mogućnost izražavanja osjećaja na način koji se ne prakticira u suvremenom životu. Postoji jak stereotip kako su muškarci vrlo čvrsti po pitanju svog mentalnog zdravlja te da o tome nikada ne razgovaraju. No otkrili smo kako pijenje s prijateljima u kafiću muškarce opušta i podiže im raspoloženje, a to im pomaže da se otvore jedan drugome', kaže doktorica Carol Emslie.

No stalno pozivanje i plaćanje rundi, pokazalo se, potiče muškarce da piju više, što može dovesti do štetne konzumacije pretjerane količine alkohola. Stoga je vrlo važno pronaći ravnotežu i ne popiti previše, no svejedno uživati u opuštanju u društvu.