budućnost modne scene

Zapamtite njihova imena: Ovih pet mladih brendova dominirat će modnom scenom

20.06.2024 u 06:20

Bionic
Reading

Ugledni Vogue izdvojio je mlade brendove s najviše potencijala za uspjeh u narednim desetljećima na modnoj sceni

Početak ljetne sezone odličan je period za istraživanje novih, još uvijek manje poznatih brendova, koji imaju sve predispozicije zavladati modnom scenom u narednim desetljećima.

Pet takvih detektirala je 'modna Biblija' Vogue, a na listi su se našli brendovi koji se bave proizvodnjom nakita najviše kvalitete, jedinstvenim modnim izričajem, pa čak i izradom odjevnih komada od - srebrnih žlica.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ouverture

Kris Ter-Ghazaryan od 2020. godine sa svojim brendom Ouverture piše nove stranice povijesti izrade nakita. Njegovi komadi izrađuju se isključivo po narudžbi kako bi se izbjegla hiperprodukcija. Rade ih najvrsnijih umjetnici, i to od certificiranog 14-karatnog zlata, nekonfliktnih dijamanata i drugog dragog kamenja, konturirajući minimalistički nakit sa suvremenim linijama.

Atlal from Galbi

Nakon školovanja u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama, Lilia Yasmin napravila je svoje prve modne korake u Louis Vuittonu, gdje je tada mušku liniju vodio Virgil Abloh, a nedavno i u Balenciagi. Paralelno je lansirala Atlal from Galbi, modnu liniju koja je prožeta nostalgijom prema našim korijenima.

Sa sloganom 'Designed by the Roots', spaja modernost i nasljeđe, ističući kreativno i kulturno bogatstvo arapskog svijeta dok zadržava bezvremenski pristup modi. Njeni komadi nisu vezani za godišnja doba, a odgovorna proizvodnja se oslanja na lokalne resurse i kratke lance opskrbe.

Diotima

Diotima daje plemenitost karipskoj modi! Pokrenuta 2021. od strane dizajnerice Rachel Scott, ova modna marka oslanja se na jamajčanske korijene svog osnivača. Pletenje, heklanje i suptilno ukrašeni komadi s perlama osnovni su motivi ovog sve prepoznatljivijeg brenda.

Prepoznatljiv identitet Scott je donio nagradu CFDA/Vogue Fashion Fund Emerging Designer Of The Year 2023. te je učinio jednom od finalista za nagradu LVMH 2023.

Agmes

Na ovoj listi našao se još jedan brend nakita, i to jedan od posve organskih materijala, po svemu distanciran od prolaznih trendova i hirova mode. Iza njega stoji dizajnerica Morgan Lang iz New Yorka, koja vješto kombinira jednostavnost dizajna i kompleksnost baštine.

Profinjen i bezvremenski, Agmes nakit podrazumijeva ručno izrađene komade od 925 čistog srebra, 18 ili 14 karatnog zlata i slatkovodnih bisera te se prenosi s koljena na koljeno.

Hodakova

Šveđanka Ellen Hodakova finalistica je LVMH-ove nagrade 2024., nakon što je mjesto na modnoj sceni izborila izrazito neočekivanim kreacijama koje uključuju haljine podstavljene srebrnim žlicama ili napravljenima od recikliranih torbi.

Transformirajući svakodnevne predmete u prave couture siluete, Ellen Hodakova je nedavno predstavila svoju kolekciju za jesen-zimu 2024-2025 na Pariškom tjednu mode, izvan službenog kalendara.