LIJEPE I NJEGOVANE

Zaigrali ste se s čupkanjem obrva? Evo rješenja!

27.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Slavne ljepotice poput Lily Collins, Care Delevingne ili Jennifer Connelly zaslužne su za povratak naglašenih, gustih obrva kakve su donedavno bile potpuno 'out'

Tanke obrve dakle već neko vrijeme nisu in! Nažalost, godine stalnog čupkanja ostavljaju svoj trag pa s vremenom postaju sve rjeđe. Budući da su one jedan od najljepših ukrasa našeg lica, njihovom oblikovanju treba pažljivo pristupiti kako bi izgledale njegovano.

Evo nekoliko savjeta za sve one koji žele prirodno oblikovane obrve:

Pustite obrve da izrastu

Vizažisti ističu kako je prvi korak nekoliko tjedana prestati čupati obrve. Ciklus rasta obrva iznosi između šest i osam tjedana pa bi se u tom periodu trebale obnoviti. Iako vam se taj zadatak čini nemogućom misijom, najvažnije je biti strpljiv - nemojte pasti u iskušenje i čupati ih. Držite se podalje od pincete i nakon što prođe tih nekoliko tjedana posjetite kozmetički salon u kojem će vam ih stručno oblikovati.

392975,392970,392952,392968Pronađite idealan luk obrva

Luk obrva ovisi o obliku lica. Svatko ima svoj savršen luk, a kako biste ga pronašli, isprobajte dobro poznat trik s olovkom. Prvo odredite gdje počinju obrve: zamislite liniju koja ide od sredine nosa te na nju naslonite olovku. Dio koji dodiruje obrvu njen je početak. Kraj obrve trebao bi biti u ravnini vrha nosa i kraja oka, što ćete izmjeriti ukoliko prislonite olovku na vrh nosa prema rubu oka.

Ne zaboravite na njegu obrva

Ukoliko nekoliko tjedana puštate obrve, to ne znači da trebate zaboraviti na njihovu njegu. Na tržištu je bezbroj sredstava za njegu i rast obrva, no nećete pogriješiti s uljima koja sadržavaju hranjive sastojke, poput ricinusovog, bademovog, maslinovog ili kokosovog. Nakon čišćenja lica prije spavanja nanesite malu količinu ulja na četkicu ili kažiprst i nježno nanesite na obrve, savjetuju stručnjaci za make up.

Popunite obrve

Da se ne biste previše zanijeli prilikom popunjavanja obrva olovkom, poslužite se klasičnim šablonama za njih, predlažu stručnjaci za make up. Bez obzira na to koristite li sjenilo ili olovku za obrve, nakon što nanesete proizvod pažljivo ih začešljajte. Tako ćete ukloniti višak proizvoda i postići prirodan look. Stručnjaci savjetuju smeđe nijanse olovke ili sjenila umjesto crne, jer djeluje vrlo neprirodno. Zagladite obrve i s malo gela kako bi izgledale uredno oblikovane. Ukoliko ih želite još više naglasiti, mrvicu korektora nijanse svjetlije od vaše kože ili malo highlightera stavite na unutarnji i vanjski rub obrva.