PROVJERENO PALI

Zaboravite na filere: Stručnjaci otkrivaju kako uz promjenu boje kose izgledati 10 godina mlađe

06.06.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Iako brojne poznate dame priznaju kako vole s vremena na vrijeme ubrizgati botoks, čuveni eliksir mladosti, postoji i drugi, bezbolniji i daleko pristupačniji način da izbrišete godine sa svog lica. Stručnjakinja za bojanje kose iz poznatog australskog frizerskog salona Barney Martin otkrio je kako uz pomoć odgovarajuće boje kose postići mladolik izgled

Tisuće Australki isprobavaju svakojake čudotvorne anti-ageing tretmane ne bi li što duže sačuvale mladolik izgled, no za mnoge žene su injekcije botoksa i redoviti kozmetički tretmani 'skup sport' koji si ne mogu priuštiti. No za time nema potrebe. Ukoliko redovito posvećujete pažnju pravilnoj njezi kože lica, postoji trik uz pomoć kojeg u svega nekoliko sati možete izgledati i 10 godina mlađe.

Stručnjakinja za bojanje kose u frizerskom salonu Barney Martin, Shari Reynolds, vjeruje kako raznorazni plavi i smeđi tonovi kose pružaju mladolik izgled lica, točnije koža izgleda zategnutije i svježije.

Baby plava

Takozvana baby plava nijansa boje za kosu posebno je čudotvorna kada je u pitanju pomlađivanje. 'To je ona boja kose kakvu viđamo kod male djece. Svijetla je i sjajna, no njezin je tonalitet istovremeno jako nježan i topao, zbog čega koža automatski izgleda mlađe', rekla je FEMAIL Reynolds.

Brazilian smeđa

Ako vam bolje pristaju tamnije boje, dobar izbor je takozvana brazilian smeđa kakvu ima Victorijina anđelica Izabel Goulart.

'Ima savršen omjer toplih i hladnih tonova zbog kojih koža izgleda odlično na prirodnom i umjetnom svjetlu, ne djeluje pretamno i pruža licu potreban sjaj', tvrdi Reynolds.

Jantarna boja

Odlična nijansa koja pomlađuje je i jantarna boja koja ubrizgava sjaj u kožu poput botoksa.

'Nježna jantarna boja koja može poslužiti kao podloga ili za pramenove na plavoj ili smeđoj podlozi daje koži prirodan sjaj i vizualno otklanja bore i pigmentaciju na koži', objašnjava stručnjakinja.

Medenasto plava

Ako želite dati priliku plavoj kosi, odaberite medenu nijansu.

'Medenasto plava dobro je znana boja kojoj se služe frizeri kada nastoje osvježiti lice te se često može vidjeti na holivudskim setovima kada se kod neke glumice nastoji stvoriti mladenački i zaigran izgled, tvrdi Reynolds.

No nije boja jedini alat kojim se frizeri služe kada žele pomladiti klijenta. Frizura također može igrati veliku ulogu.

'Konturiranje je tehnika koju frizeri koriste kako bi oblikovali obrise lica i jagodica i privukli pozornost na određene značajke kao što su usne, oči i obrve', objašnjava Reynolds, dodajući kako 'pametno odabrana boja može čak opuštenu čeljust učiniti vizualno zategnutijom nego što ona zapravo jest'.

ANTI AGE EFEKT

Pet nijansi boja za kosu koje skidaju 10 godina s lica

Pogledaj galeriju