vječni chic

Za svačiji stil i džep: Bijela košulja je najbolji komad koji možete imati u ormaru, a na ove modele se isplati baciti oko

04.10.2022 u 06:38

Bionic
Reading

Postoji razlog za to što se pokojni veliki fotograf Peter Lindbergh više puta vraćao fotografiranju žena u običnoj bijeloj košulji, izgledu koji je postao sinonim za njegov rad. Složit ćete se, ništa ne odiše bezvremenskim chicom poput strogo krojene košulje na kopčanje ili pak njezine ležernije, nabrane verzije

Jednostavna, nenametljiva, a tako nosiva, bijela košulja neizostavan je dio ormara te odiše tihim i suptilnim šarmom. Usprkos jednostavnosti, zrači nevjerojatnim samopouzdanjem i samouvjerenošću.

Teško da bi vas ijedan odjevni predmet iz ormara jednako dobro mogao opremiti za razgovor za posao, glamuroznu zabavu, vikend kavu, odlazak na plažu ili večernji izlazak.

Kako odabrati dobru bijelu košulju?

Kada je riječ o kupovini savršene bijele košulje, ne postoje čvrsta i točno određena pravila, a u obzir valja uzeti i individualne želje i stil. Postoji pregršt opcija, pa je ključno odrediti kakav izgled tražite: želite li opušteniji, svilenkastiji stil? Dječačku siluetu? Ili samo klasični pamučni primjerak?

Ove sezone u centru pažnje je pomalo androgin stil kvadratnog kroja – onog koji opušteno pristaje na srednjem dijelu i prelazi preko bokova. Naime naglašeno pripijene košulje mogu djelovati pomalo zastarjelo, a predimenzionirani krojevi mogu pak izgledati previše ležerno. U ovoj formi odlično se snalazi britanski brend With Nothing Underneath te nudi lijepe opcije.

Prvo pravilo prilikom kupnje savršene bijele košulje je: nemojte se ograničiti isključivo na ženski odjel. Naime muške košulje mogu ponuditi svježiji, vrlo chic izgled zahvaljujući fokusu na klasične siluete. Što se tiče high street brendova, Uniqlo, Arket i Cos imaju sjajne verzije, kako muške, tako i ženske modele u muškom i ženskom dijelu. Na gornjem kraju cjenovnog spektra su brendovi kao što su Frankie Shop, Sebline i Toteme, svaki sa svojim stilom. Ukratko, postoji odlična verzija bijele košulje za svaki stil i džep.

Kako bijelu košulju kombinirati s ostatkom stajlinga?

Dobro izabrana bijela košulja trebala bi biti jedan od najnošenijih komada u vašem ormaru – lako ju je upariti uz baš sve. Za ležeran izgled isprobajte kombinaciju ležerne bijele košulje s parom poderanih traperica i tenisica, a za posao uz crnu minicu i mokasinke. Bijela košulja strogog kroja izgledat će doista dekadentno s crnim hlačama cigareta kroja i upečatljivim nakitom dok će labavo zakopčana košulja uz satensku suknju maksi dužine biti uvijek nepogrešiv izbor.

Od Manga do Ralpha Laurena, bacite oko na neke od najljepših modela bijelih košulja i podignite svoju garderobu ove sezone na višu razinu.

  • +5
Bijela košulja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije