TRIKOVI STRUČNJAKA

Za savršen selfie potrebno je učiniti ovo...

05.09.2014 u 13:15

Bionic
Reading

Jane de Teliga slavna je australska urednica te je godinama radila sa svim svjetskim zvijezdama i top modelima. Sada je odlučila podijeliti sa svima svoje spoznaje o tome kako dobro snimiti selfie

'Primijetila sam da se ljudi boje slikati jer unaprijed misle da će loše ispasti. Promijene li taj stav u pozitivnu sliku o sebi, sigurno će na kraju ispasti kako treba', objasnila je De Teliga za australski Daily Mail

Nadalje, kaže da važno stajati uspravno i biti opušten, ali nikako se ne smijete previše približiti kameri. Idealna udaljenost od kamere je dužina tri četvrtine vlastitog tijela.

Također, nemojte potpuno skupiti noge. Radije zauzmite raskoračni stav i prebacite težinu tijela na jedan bok, a nogu lagano izbacite. Ovaj položaj tijela odaje dojam da se osjećate opušteno i zadovoljno.

Nakon što se namjestite slijedi najvažniji dio - trebate gledati ravno u kameru i smiješiti se. Osmijeh je ključan u cijeloj priči jer će fotka zračiti toplinom. I na kraju, samo se malčice gornjim dijelom tijela nagnite prema kameri.

Otkrila je i trik koji je koristila sa slavnima kada su bili umorni. Unatoč pripremi i šminkanju, teško je sakriti umor u očima pa bi u takvim situacijama koristili trik s gledanjem u daljinu, ali u stranu.

Budući da je De Teliga godinama bila glavna faca u australskom magazinu Women's Weekly, stekla je iskustvo u radu s manekenkama, glumicama i umjetnicima. Zaključila je da uopće nije lako snimiti dobru fotografiju i potrebne su godine vježbanja da biste otkrili svoju dobru pozu. U svojoj bogatoj karijeri radila je s mnogim celebovima poput Nicole Kidman, Megan Gale, Rachel Griffiths ili Toni Collette.