MODELI ZA SVAČIJI UKUS

Za prevrtljive proljetne dane: Ovo su najpoželjnije i najljepše jakne sezone

25.02.2024 u 16:04

Bionic
Reading

Nakon mjeseci provedenih u toplim kaputima i pernatim modelima uskoro ćemo ponovno uživati u čarima nošenja laganijih jakni, čije uzbudljive verzije neprestano stižu na police trgovina

Kolekcije dizajnerskih brendova, baš kao i stajlinzi slavnih trendseterica i street style zvijezdi, već su dali naslutiti kakva nas proljetna sezona očekuje kada je riječ o jaknama.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Jednim od najpoželjnijih modela unazad nekoliko sezona pokazao se praktičan križanac jakne i košulje, popularno zvani shacket, a ni ovoga puta nećemo ga uspjeti zaobići.

  • +29
Proljetne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ipak, u odnosu na dosadašnje prijedloge, nove verzije shacketa su kraće i krojem više definirane, a pritom ostavljaju dojam luksuznog komada u pogledu boja i materijala.

Najzastupljenija je svake proljetne sezone pritom koža. Nakon velikog prošlogodišnjeg povratka na modnu scenu, dobre stare bajkerice obilježit će i ovo proljeće, točnije duže inačice s detaljem padajućih ramenima, a on stvara dojam vintage komada.

U ponudi brendova ponovno susrećemo i kožne inačice bomber jakni, kakve je nanovo popularizirao španjolski Loewe, a uz spomenute modele ističu se kožni kaputi s karakteristikama balonera.

Upravo njima posljednjih mjeseci nije uspjela odoljeti vojska slavnih trendseterica i street style zvijezdi, što ih čini must-have modelom u ormaru.

  • +9
Poznate dame u kožnim kaputima Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Modeli jakni od brušene kože ove sezone također se ističu, što nimalo ne čudi s obzirom na to da posljednjih mjeseci svjedočimo velikom povratku trendova iz ludih 70-ih.

Usprkos rastu popularnosti estetike 'mafijaške žene' i novom bujanju modnog maksimalizma, ljubiteljice klasičnih komada i ovoga proljeća imaju razloga za veselje.

Ususret proljetnim danima police trgovina ponovno vrve različitim verzijama balonera - sinonima za britansku kuću Burberry. Uz duge verzije predimenzioniranog kroja, koje su najpoželjnije unazad nekoliko sezona, sada se ističu kraće verzije ovog modnog klasika, a najčešće sežu do bokova.

Zahvaljujući francuskoj modnoj kući Chanel, čiji je zaštitni znak, bukle nikada nije izašao iz mode, a ovoga proljeća posebno je poželjan u formi ženstvenih jakni i sakoa, specifičnih za stil chic Francuskinja.

Osim modne kuće koja ga je popularizirala, bukleom su se ovog proljeća pozabavili brojni drugi brendovi, uz bok popularnim lancima trgovina uličnom modom.

  • +10
Jakne od tvida u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: PHOTOEVENTSHD / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Na policama se ponovno ističu i lagane verzije prošivenih jakni, već dugo dominirajući modnom scenom, nakon velikog uspjeha modela s potpisom brenda The Frankie Shop.

Njihove maslinastozelene verzije i dalje su najzastupljenije, kao što je to slučaj s dobrim starim bombericama.

Bomber jakna ležernog izgleda bezvremenski je komad i nanovo trendi ove proljetne sezone, a isto se može reći za modni klasik u znaku jakne od trapera.

Poput balonera, traper modeli jakni najpoželjniji su u predimenzioniranom izdanju, a zahvaljujući bogatoj ponudi, dolazak do idealnog modela puno je lakši.