NEODOLJIVI MODELI

Ovo su haljine koje će dominirati modnom scenom u proljetnim mjesecima

28.01.2024 u 17:36

Bionic
Reading

Moć sjajne haljine teško se može poreći. Značajan dio lookova na pistama tradicionalno se odnosi upravo na njih, a kolekcije za novu sezona proljeće/ljeto definitivno nisu iznimka

Od verzija s draperijama koje podsjećaju na grčke skulpture i pritom oduzimaju dah do suvremenih, mrežastih verzija koje otkrivaju figuru, koliko i kožu, trendovi za novu sezonu proljeće/ljeto po pitanju haljina predstavljaju antitezu jedan drugome. To, međutim, čini vrlo zanimljivu i nepredvidivu kohortu haljina koje su u stanju zadovoljiti baš svačiji stil i estetiku.

  • +5
Trendi haljine u novoj godini Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Božanstvene draperije

Brojni dizajneri ovogodišnje sezone proljeće/ljeto pozivaju nas da kanaliziramo svoju unutarnju boginju. Haljine s naborima, često postavljenim na strateškim mjestima za maksimalan laskavi efekt, dominiraju nadolazećim kolekcijama.

Moć crvene

Protekle godine crvena se nametnula kao jedan od najvećih trendova u svijetu boja, a njezina vladavina nastavlja se i ove- u formi haljina. Ako je suditi po naglom porastu pretraživanja modnih konzumenata za crvenim haljinama na Googleu, ali i nadolazećim kolekcijama renomiranih brendova, nova sezona proljeće/ljeto odražava veliki apetit za haljinama crvene boje.

Prozirno

Nisu samo prozirne suknje dominirale novim kolekcijama, već i haljine u netralnoj paleti boja pa se lako može zaključiti da trend 'golih' haljina i ovogodišnje sezone proljeće/ljeto nećemo moći zaobići.

Perje

Bogate teksture na odjeći ove godine itekako su poželjne, osobito kada govorimo o haljinama, s detaljem perja kao glavnim ukrasom. Talijanska Bottega Veneta na čelu s dizajnerom Matthieu Blazyjem u novoj kolekciji ponudila je brojne komade s fokusom na uzorcima i zanimljivim teksturama, poput ove raskošne haljine od perja bez naramenica.

Babydoll haljine

Kada je riječ o mini haljinama ove godine, velika pozornost posvećena je silueti. Haljine babydoll stila s pufastim donjim dijelom dodale su veselo raspoloženje modnim revijama brendova Balmain i Acne Studios, u pogledu volumena zamjenjujući puf rukave.

Resice

Što nadolazeće kolekcije Jila Sandera, Bottega Venete, Loewea, Celinea i Ralpha Laurena imaju zajedničko? Resice istaknute na različim siluetama haljina.

Moć bijele

Iako ju fashionistice posljednjih godina nerijetko ističu u stajlinzima u hladnoj sezoni, bijela boja oduvijek je sinonim za tople mjesece u godini, a posebno neodoljivom pokazala se u formi haljina.

Prema podacima Tagwalka, u dizajnerskim kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto viđeno je 14 posto više haljina bijele boje, u odnosu na prošlogodišnje.

Ovo je posebno sjajna vijest, budući da je riječ o komadu koji mnoge dame već posjeduju u ormaru.