SJAJNO OTKRIĆE

Vrt iz snova u trenu: Isprobajte trik s kuhinjskim pomagalom koji će vam uvelike skratiti vrijeme sadnje

20.03.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Vrijeme je prvih sadnica, pa mnogi već pripremaju svoje parcele za povrtnice kojima će kroz travanj i svibanj ubirati plodove. Međutim, svi koji su se barem jednom okušali u organizaciji vrta, znaju da to i nije baš najjednostavnije. Zato ovaj trik može olakšati cijeli proces uređenja

Jedno kuhinjsko pomagalo koje većina domaćica krije u svojim kuhinjama, zapravo je vrlo korisno i u vrtu. Otkriveno je na jednoj Facebook stranici koja se bavi savjetima u vrtlarstvu.

Na Facebook grupi Backyard Vegetable Farmers NL, član je objavio fotografiju svoje parcele. Na vrhu zemlje vidjet ćete kalup za muffine koji se koristi za stvaranje rupa koje su savršeno razmaknute jedna od druge i spremne za doček sjemenki.

Naime, kalup za muffine može pomoći da napravite prave smjernice za vaš prostor za sadnju.

Možda nije moguće kontrolirati kako vaše biljke cvjetaju na duge staze, ali ova ideja kalupa za muffine može vam pomoći da stvorite urednu shemu vašeg povrtnjaka.

Ipak, prije sadnje provjerite koliko prostora trebaju različite vrste biljaka za uzgoj. Zatim, nakon korištenja kalupa za muffine za sijanje sjemena, možete označiti različite redove s vrstom biljke kako biste sve još bolje organizirali.