BLAGDANSKA ČAROLIJA TPORTALA

Vrijedne poklone donose vam Matičnjak, Aquarius Records, HNK u Osijeku, Znanje i Vorto Palabra

21.12.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Ni ovoga prosinca nismo zaboravili na vas, naše vjerne čitatelje. U suradnji s partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala

Matičnjak poklanja tri OPS BIOTICS + Vitamin C seruma. Ops Biotics Vitamin C serum- Infuzija prirodnih vitamina i antioksidanasa - blistava koža sa poboljšanim svim parametrima. Filozofija brenda Ops Biotics je dugoročna i učinkovita njega kože, a ne prikrivanje nesavršenosti. Dok se neki brendovi oslanjaju na nepotrebna punila i mirise, OPS BIOTICS + se fokusira na vlastite ekstrakte i uljne infuzije koji su zapravo prirodni 'skin identical' sastojci- prirodne komponente ljekovitog bilja koje oponašaju prirodne komponente kože, koja ih iz tog razloga ne metabolizira već ih lijepo upija i koristi u potpunosti. Tako je OPS BIOTICS + Vitamin C serum iz ljekovitog šipka heroj nad herojima, jer u ispravno formuliranom Vitamin C serumu je ključ ljepote, zdravlja i mladosti kože. U ovom serumu kompleks vitamina C iz ploda šipka dodatno je ojačan vitaminima A, E, B₃, B₅, F te mineralom ljepote MSM, Hijaluronskom kiselinom i Astaxanthinom što čini ovaj reparativni serum pravom vitaminskom bombom. U koncentraciji od 10% s niskim pH nudi najviše koristi za kožu. Vitamin C normalan je sastojak kože koji se nalazi u visokim količinama i u dermisu i u epidermisu. Naša koža ne proizvodi ovaj fenomenalan antioksidans, a treba ga sve više i više kako starimo. Ako je ispravno formuliran u proizvodu, vitamin C obnavlja i energizira kožu, posvjetljuje ten, briše mrlje od akni i sunca, podiže hidraciju i štiti, te blokira većinu znakova starenja-bore, linije, beživotnost. Bez njega, koža nam je bolesna, a tako upravo i izgleda koža sa aknama, borama, mrljama, koja je izrazito suha, siva i umorna. Vitamin C ulazi duboko u kožu i svaka koža, od mlade do zrele, od normalne do suhe ili masne treba visoke koncentracije vitamina C, koji igra mnoge uloge u koži, uključujući stvaranje kožne barijere i kolagena u dermisu. Ops Biotics C serum vidljivo utječe na zdravlje i ljepotu kože jer je krcat bioraspoloživim vitamin C kompleksom dodatno ojačan prirodnim vitaminima, mineralima i antioksidansima. Njegov niski pH dovodi vitamin C u dermis kako bi ondje započeo raditi svoju magiju- revitalizaciju u i zaštitu stanica kože. Pakiran je u tamno smeđim, staklenim amber bočicama kako bi svi prirodni aktivni sastojci sačuvali svoja bioaktivna svojstva.

Znanje i Vorto Palabra daruju vam 2 poklon paketa koji sadrže sljedeće naslove - Bonnie Garmus - Lekcije iz kemije, Stephen King - Billy Summers, Michele Grierson - Leidina preobrazba i Ben Miller - Noć kad sam upoznao Djeda Božićnjaka. Pred nama je period darivanja i uživanja, a knjiga je bezvremenski poklon koji možemo otvoriti bezbroj puta i koji nas uvijek iznova razveseli. U suradnji sa nakladničkim kućama Znanje i Vorto Palabra poklanjamo vam stoga naslove koji će zasigurno oduševiti knjigoljupce različitih generacija i žanrovskih preferencija. Prvi od njih je hit naslov Lekcije iz kemije, originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom Elizabet Zott koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. U prijevodu Mirjane Valent, ovaj roman pršti duhovitošću i zabavom, ali progovara i o teškim temama. Drugi je Billy Summers, najnoviji prevedeni naslov legendarnog Stephena Kinga, a roman počinje od dobro poznate premise: odlikovani veteran Billy Summers, plaćeni ubojica na korak do umirovljenja, pristaje odraditi još jedan, posljednji posao. Sve ubrzo spektakularno kreće po zlu, pa ovo prerasta u prepoznatljivo kingovski triler o sreći, sudbini i iskupljenju. Dok se neosporni majstor horora prebacuje na područje noira, shvaćate da vas King i dalje može i iznenaditi i zapanjiti, čak i nakon toliko desetljeća, a prijevod donosi Damir Biličić. Ljubitelji lijepe književnosti uživat će u Leidinoj preobrazbi, nevjerojatnom i sjajno napisanom romanu koji vješto spaja mitove sa surovom stvarnošću života u Norveškoj u dalekoj prošlosti. Prekrasna, živopisna proza autorice Michelle Grierson čitatelje odvodi u nove dimenzije književnog užitka, predstavljajući nam pripovjedačko umijeće koje će zasigurno ostaviti traga na književnoj sceni. U prijevodu Selme Muftić Pustički ova tiha i suptilna, ali moćna, priča će vas poput uzbibanog mora odnijeti u jedan drugi svijet na obalama Norveške.Za mlađe čitatelje ovdje je bajkoviti roman proslavljenog komičara Bena Millera, Noć kad sam upoznao Djeda Božićnjaka. U ovoj priči dječak Jackson zna sve o sobovima, vilenjacima, tajnoj radionici igračaka na Sjevernom polu, te mu je jasno da postoji nekakva magija koja Djedu Božićnjaku omogućuje da poklone dostavi po cijelom svijetu u jednoj jedinoj noći, no postoji nešto što još nije saznao... kako je točno Djed Božićnjak postao Djed Božićnjak. S prekrasnim ilustracijama i duhovitim pripovijedanjem, ova knjiga podsjetit će sve na istinski duh Božića i jednom za svagda dokazati da Djed Božićnjak doista postoji! Sjajan prijevod donosi Martina Pranić.

Aquarius Records daruje AQ bežične slušalice i pop poklon paket koji sadrži albume Nina Badrić – Dani i godine Best of 2014-2021, Ana Opačak – Sve što ostaje i SUN U - Beton.

Nina Badrić – Dani i godine Best of 2014-2021. Dugoočekivani best of album Dani i godine omiljene dive Nine Badrić. Dani i godinekoji obuhvaća Ninine najveće hitove od 2014. godine do danas. Na albumu se nalaze nezaboravne pjesme poput Rekao si, Dani i godine, Volim te, volim, Da biram, Mijenja se vrijeme i prekrasna balada Pamtim kojom je Nina već osvojila publiku i radijski eter. Pjesma je nastala u suradnji s Predragom Martinjakom, a Nina Badrić već tradicionalno potpisuje stihove za koje priznaje da su se već duže vrijeme 'kuhali' u njoj. SUN U - Beton. Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U (Sanja Šiljković) nakon sedam sjajnih singlova svoju novu glazbenu etapu zaokružuje novim studijskim albumom 'Beton', nasljednikom hvaljenog 'Discover' iz 2019. godine. 'Beton' je za SUN U svojevrstan simbol turbulentnog i neizvjesnog perioda u kojem je nastao: 'Period nastanka albuma bio je turbulentan, počevši sa snimanjem spota za 'T.R.A.G', onaj zadnji vikend prije nego smo svi ušli u karantenu. Iza toga je sve nekako krenulo naopako; koronavirus, karantene, jedan potres, pa drugi potres, pa opća izgubljenost što je bitno, što ne, pitanje egzistencije, financija, apsolutno je sve nekako došlo pod hrpu upitnika.

AQ bežične slušalice. Kako bi što više uživali u glazbi naših glazbenika Aquarius record pripremio je za vas odlične AQ bežične slušalice.Uživajte u dobroj glazbi uz AQ!

HNK u Osijeku daruje 1x2 ulaznice za balet 'Orašar' - Petar Iljič Čajkovski (22.12. u 20 h, HNK u Osijeku). Orašar, jedno od najljepših djela baletne literature posljednji je u nizu od tri velika bijela baleta glazbenog velikana P. I. Čajkovskog. Nastao je 1892. prema predlošku priče za djecu autora E.T.A. Hoffmana 'Orašar i kralj miševa'. Priču je adaptirao A. Dumas ml. te suradnjom s koreografom carskog ruskog baleta Mariusom Petipaom stvoren je libreto za balet koji će osvojiti gledatelje cijelog svijeta do danas. Balet 'Orašar' svojom pričom naslonjenom na božićno vrijeme, prenosi nam radost pretakanja starog ljeta u novo i time je scensko oživotvorenje radosnog osjećaja kojega riječi teško mogu prenijeti. Upravo stoga Orašar je postao trajnom sastavnicom baletnog repertoara kazališnih kuća diljem svijeta pa tako i svih hrvatskih nacionalnih scena. Koreografiju i režiju potpisuje naš istaknuti i međunarodno priznati koreograf Dinko Bogdanić, a za likovnost produkciju, scenografiju i kostime zadužen je istaknuti međunarodno afirmirani Neven Mihić, dok djelom ravna Maestro Filip Pavišić. Ovom vedrom glazbeno – scenskom pričom u kojoj dobro pobjeđuje zlo započinjemo radosno iščekivanje Božića.

Dobitnici su Vlasta Žugelj, Mirela Nikić, Ljiljana Petruša, Božica Serdar, Domagoj Čulinović, Toni Škiljić, Dalida Forgač i Dora Babić.