RETRO JE U MODI

Vrhunac popularnosti doživjele su 90-ih godina, a ove jakne sada su ponovno in

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 11.10.2021 14:11
  • Objavljeno 11.10.2021 u 14:11
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Hollywood To You / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nekada statusni simbol, koledž jakna kakvu su religiozno nosili članovi sportskih timova sa američkih sveučilišta ove sezone proživljava modnu renesansu

Dizajn ove jakne prepoznatljivog izgleda uglavnom se temeljio na 'koprorativnim' značajkama škole, pa tako polaznici elitnoga sveučilišta Harvard već dugi niz godina nose jakne u kombinaciji tamno crvene i bijele boje.

Novu popularnost koju na modnoj sceni proživljavaju bejzbolske jakne, a koje imaju brojne sličnosti s bomber modelima, ponajprije se može zahvaliti trendu preppy stila odijevanja koji već nekoliko uzastopnih sezona ne pokazuje znakove stajanja.

Štreberskom stilu odijevanja u duhu 90-ih danas su osobito privučeni pripadnici generacije Z, barem ako je suditi po fotografijama i videima njihovih stajlinga na društvenim mrežama.

  • +1

Jakne koledž stila

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Modni povjesničari godinu 1930. vide kao onu u kojoj su jakne postale dijelom modne scene, a njihova popularnost u modnim krugovima s godinama se samo nastavila potvrđivati, svoj vrhunac doživjevši u modnoj eri 90-ih.

Kaia Gerber

Kaia Gerber

Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

modna poslastica

Ovako dobro može izgledati samo ona: Demi Moore oduševila je stalingom, ali i dokazala da je baš ova jakna najpoželjniji komad sezone

Pogledaj galeriju
9