REZULTATI ANKETE

Vole li Hrvati brijati dlake na prsima?

26.06.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Ako je suditi prema rezultatima naše ankete u kojoj su sudjelovala 3692 čitatelja tportala, većina građana Hrvatske ne preferira takav trend

Iako svjetska istraživanja pokazuju da sve više muškaraca brije prsa, u Hrvatskoj stvari stoje nešto drugačije. Ako je suditi prema rezultatima naše ankete u kojoj su sudjelovala 3692 čitatelja tportala, većina građana Hrvatske – i muškarci i žene – ne preferira takav trend.

Naime, na pitanje sviđa li im se kada muškarci briju prsa, većina je ispitanika odgovorila – ne, to mi je grozno. Za taj su se odgovor odlučila čak 1554 čitatelja tportala, odnosno njih 42,09 posto.

Nešto više od 22 posto, odnosno 827 čitatelja, izjavilo je da im je brijanje prsa seksi. Gotovo 20 posto čitatelja priznalo je da im se sviđaju muška prsa i s dlakama i bez njih, a 13,52 posto čitatelja je reklo da im je svejedno sve dok su prsa mišićava.
Među komentarima čitatelja moglo se pročitati kako su dlake prirodna pojava te kako imaju svoju funkciju na tijelu, pa ih stoga ne treba brijati. No bilo je i onih koji smatraju da je to stvar estetike, pa čak i higijene.

Čini se da ovo posljednje mišljenje dijeli ogroman broj muškaraca diljem svijeta s obzirom na to da istraživanje pokazuje kako prsa brije svaki peti muškarac. Posljednje istraživanje pokazalo je da i žene dijele takav pogled na dlakavost. Naime, 66 posto ispitanica izjavilo je kako vole muška prsa bez dlaka.