NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predavanje 'Rani razvoj – dobar start za život'

03.10.2014 u 08:26

Bionic
Reading

Roditeljstvo je svakako najljepši životni poziv gdje se uz snažne emocije ljubavi i radosti iskušavaju frustracije i nemoć radi čega se mnogi roditelji osjećaju kao da se voze na životnom emocionalnom vrtuljku. Kako da roditelji sagledaju roditeljstvo kroz oči svoga djeteta, kako se mogu postaviti prema djetetu kod njegovih snažnih emocionalnih ispada, te kako da emocionalna vožnja prestane pojasnit će Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo na predavanju 'Rani razvoj – dobar start za život'.

Predavanju Tomislava Kuljiša prethodit će i tribina za roditelje koja će okupiti eminentna imena stručnjaka i poznatih roditelja. Uz Tomislava Kuljiša, na tribini će sudjelovati i Robert Kurbaša, Daria Knez Rukavina, prim. mr. sc. Marija Čatipović, specijalista pedijatar, Maja Prebeg, majka i polaznica Centra, te Jadranka Lisak, patronažna sestra.

Na tribini će sudionici zainteresiranim posjetiteljima prenijeti brojna roditeljska iskustva i stručne savjete, dok će predavanje objasniti što se točno djetetu dešava u kojem životnom periodu i zašto je rani period u životu iznimno bitan. Roditeljska tribina i predavanje, u organizaciji Centra Prirodno roditeljstvo, održat će se 9. listopada 2014. godine, s početkom u 17:30 sati u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton, ulica grada Vukovara 269A.

Tomislav Kuljiš

Koliko je odnos s roditeljima važan za djetetov razvitak, pokazuju i brojna provedena istraživanja koja kažu da je veća vjerojatnost da će djeca koja se osjećaju sigurno u roditeljskom krugu razviti bolji istraživački duh (Mercer), da će znati demonstrirati emocionalnu dostupnost u dobi od sedam godina (Tufts University, Easterbrooks) te da će pokazivati višu razinu pozitivnog raspoloženja, konstruktivnog nošenja s problemima i nedaćama te bolju regulaciju emocija u učionici (Kerns).

Ovo događanje otpočet će tribinom za roditelje na kojoj će poznati glumci Robert Kurbaša, otac jednogodišnjeg dječaka, i Daria Knez Rukavina, majka dvije djevojčice, govoriti s kojim se pitanjima susreću u odnosu s djetetom – tom malom, novom osobom koja odjednom zauzme i ispuni cijeli naš život. Uz Dariu, priču poznatu mnogim majkama o odgoju, o prvom razdvajanju od djece, s čime se susreću majke kada se vraćaju na posao i/ili kad im dijete kreće u vrtić, govorit će još jedna majka, i polaznica Centra, Maja Prebeg. Patronažna sestra Jadranka Lisak govorit će o svojim iskustvima s roditeljima i novorođenčadi. Prim. mr. sc. Marija Čatipović predstavit će svoje spoznaje na temelju iskustva stečena tokom rada s djecom. Tomislav Kuljiš će u drugom dijelu programa održati i predavanje o utjecaju roditelja na osobnost djeteta i njegov kasniji razvoj. Sudionici će tako steći kvalitetan uvid u djetetov doživljaj svijeta i sebe. Spoznaje o tome kako dijete funkcionira, koji su razlozi tipičnih ponašanja, što dijete istinski treba od roditelja i zbog čega to treba, te koje razvojne faze i procese prolazi, spontano podižu kvalitetu roditeljstva.

Ovaj događaj jedinstvena je prilika za dobivanje cjelovite slike o ranom razvojnom periodu čovjeka kojeg nazivamo djetinjstvo. Za ovo iznimno zanimljivo roditeljsko iskustvo, zbog ograničenog broja mjesta, obavezne su prijave putem maila na info@prirodnoroditeljstvo.com ili na stranicama Centra Prirodno roditeljstvo (www.prirodnoroditeljstvo.com.). Kotizacija, u iznosu od 50 kn po osobi, može se platiti na ulazu u dvoranu ili internetskom uplatom preko web stranica Centra. Cjelokupan program traje do 21 sat.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice za predavanje!

Imena dobitnika objavit ćemo u utorak, 7. listopada.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Ana Bruketa
Vida Kokot Drkulec