ZNAK MJESECA

Vodenjaci – neobični kreativci i idealisti

02.02.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Nekonvencionalni, veliki idealisti, a ponekad i ekscentrični, originalni i neobični, neki su od pridjeva koji se najčešće vezuju za osobe rođene u znaku Vodenjaka, čija vladavina traje do 18. veljače

U ovom, 11. znaku zodijaka koji ponekad nazivaju i znakom mislilaca rođene su mnoge istaknute showbizz face, poput glazbenih zvijezda Justina Timberlakea, Alicie Keys, Shakire, Robbieja Williamsa, Axla Rosea i Alicea Coopera, zatim glumaca Elijah Wooda, najpoznatijeg po ulozi Froda u filmskoj trilogiji 'Gospodar prstenova', Jennifer Anistonkoju smo zavoljeli kao smušenu ali zabavnu Rachel Green u 'Prijateljima', Ashtona Kutchera, Mene Suvari, Chrisa Rocka, mlade zvijezde iz filma 'Buntovnica u internatu' Emme Roberts, Mische Barton, ChristineRicci, Dominica Purcella iz 'Zakona braće' i drugi.

Osobe rođene u znaku Vodenjaka često su neobične i nekonvencionalne, a kako imaju vrlo razvijen osjećaj za druge ljude i pune su razumijevanja za njihove probleme, okružene su s puno prijatelja i omiljene u društvu.

Vodenjaci nastoje postići potvrdu svojih ideala, no s druge strane uvijek se uspijevaju dobro prilagoditi okolnostima te nastoje poštovati mišljenja drugih. Ipak, nikad ne odustaju od svoje slobode. Dugo i pažljivo ispituju i analiziraju svaku situaciju i svaki argument, naročito kad je riječ o značajnim odlukama koje se tiču njih samih.

Zbog slobodnog duha odabire maksimalno neovisan način života, pa Vodenjaka nikada ne treba prisiljavati da živi na način koji ne odgovara njegovu karakteru.

Premda ponekad može izgledati da su jako rezervirane, osobe rođene u znaku Vodenjaka su vrlo altruistične i spremne se žrtvovati za osobe koje vole. No, ako ih netko razočara, Vodenjak se pretvara u hladnu osobu punu prijezira prema onome tko je iznevjerio njegovo povjerenje.

Njihov nemirni duh sklon vječitoj potrazi za nečim novim pogoduje istraživačkim djelatnostima, pa ne čudi da se zbog svoje inteligencije i intuicije mnogi Vodenjaci izvrsno snalaze u područjima tehnologije ili znanosti.
Vodenjaci su impulzivni, rade i govore što im padne na pamet i rođeni su govornici

KAKVI SU U LJUBAVI

Ako je vaš partner/ica Vodenjak, oboružajte se tolerancijom i strpljenjem, kojih će vam trebati zbog nestalne prirode ovoga znaka. Osobe rođene u ovom znaku privlače ljude koji su poput njih - neobični i posebni.

Vodenjaci svog partnera vole onakvog kakav je i ne pokušavaju ga mijenjati. Ne vole pokazivati svoje prave osjećaje i treba im dosta vremena da uspostave povjerenje, no nakon toga su obično vjerni. Ponekad njihova prijateljstva prerastu u ljubav, no oprez: oni sami često ne znaju razliku između ta dva osjećaja.

Ono što trebate izbjegavati, ako ste u vezi s Vodenjakom, je monotonija, a ne vole ni sentimentalnost i pretjerivanja u ljubavi. Potreban im je osjećaj slobode jer su im prijatelji jako važni, a to kod njihovih partnera može biti najčešći povod za ljubomoru.

Ipak, ako se Vodenjak zaljubi, spreman je i promijeniti se, ako će na taj način zadržati partnera.

Ukoliko želite osvojiti Vodenjaka, budite originalni i neovisni. Iako pripadnici ovog znaka na prvi pogled izgledaju zbunjeno, nemojte nasjesti - vrlo su inteligentni i lako mogu procijeniti osobu s kojom razgovaraju. Stoga se ne pretvarajte da ste nešto što niste, već budite maštoviti i originalni.

SVE O VODENJACIMA

Sretni brojevi: 2, 3 i 7
Omiljena boja: plava
Voli: zabavu s prijateljima, boriti se za svoje ideale, pomagati drugima, intelektualne rasprave
Najbolje se slaže s: Blizancima, Vagama i Vodenjacima
Ne odgovaraju mu: Rakovi, Djevice i Škorpioni
Dragi kamen: akvamarin
Element: zrak
Vladajući planet: Uran
Najbolji poklon: sve što ima veze s umjetnošću ili nekim tajanstvenim fenomenima
Ne voli: ograničenja, usamljenost, neodržana obećanja, prosječnost
Idealna zanimanja: sociolog, arheolog, astrolog, astronaut, komentator, programer, pilot, znanstvenik