Römerquelle misli zeleno

Voda koja potiče na odgovorno ponašanje prema okolišu

30.10.2019 u 08:57

Bionic
Reading

Trudimo se živjeti zdravo, kretati se i vježbati, jesti organsku hranu i boraviti u prirodi. No, sve počinje od vode koju unosimo u svoj organizam i koja nas pokreće svaki dan. Boca koja nam je pri ruci trebala bi baš zato biti reciklirana i održiva u svim segmentima, kako bismo i sami doprinijeli očuvanju planete

Započeti možemo sitnim promjenama već danas, a osobito jer je sada u Hrvatskoj dostupna prva voda koja čuva okoliš 100 % recikliranim bocama.

Svaka nova Römerquelle boca u potpunosti je nastala iz recikliranih plastičnih boca, a na novoj etiketi istaknut je slogan „Zelena s razlogom”. Upravo ovaj slogan utjelovljuje predanost održivom razvoju i istodobno omogućava potrošačima da donose izbore kojima doprinose zaštiti okoliš. U sklopu kampanje podizanja svijesti građana, na Zrinjevcu u Zagrebu je bila postavljena instalacija „Zelena“ u koju su prolaznici mogli odložiti plastičnu ambalažu i na taj način doprinijeti očuvanju Zemlje.

Svijet bez otpada

Uvođenje isključivo recikliranih plastičnih boca kao ambalaže za Römerquelle dio je Coca-Cola vizije Svijeta bez otpada. Coca-Cola se do 2030. godine obvezala kako će za svaku bočicu ili limenku koju proda pomoći prikupiti istu količinu prazne ambalaže s tržišta. Osim Römerquelle boca napravljenih iz 100 posto recikliranih materijala, još je jedna revolucionarna tehnologija krenula iz Coca-Cole – predstavili su prvu plastičnu bocu koja sadrži 25 posto plastike prikupljene iz Sredozemnog mora.

Modna održivost kroz kolekciju (Re)Collection

Coca-Cola se pobrinula da se i modom pridruži trendovima održivosti, pa je tako udružila snage s jednim od najurbanijih modnih brandova na tržištu - Dieselom. Kreirali su skupa The (Re)Collection, jedinstvenu kolekciju odjeće i modnih dodataka napravljenih od recikliranih Coca-Cola bočica i recikliranog pamuka. Urbane jakne, majice kratkih rukava i trenirke sa legendarnim crvenim logom Coca-Cole već su sada u prodaji i daju pojmu recikliranje totalno trendi prizvuk.

Svijet bez otpada počinje već danas - odabirom reciklirane bočice vode Römerquelle i omiljene ledene Coca-Cole koja je u recikliranoj bočici plastike iz mora. Uz trendi kolekciju Diesela s prepoznatljivim crvenim logom Coca-Cole koja čuva planetu reciklirati nikada nije bilo jednostavnije - i zato počnite odmah.