ŽRTVA RECESIJE

Vlatka Pokos zbog štednje ostala bez uloge u riječkom HNK

14.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Vlatka Pokos nije dobila angažman u Talijanskoj drami riječkog HNK, a glavni razlog tomu je štednja

Svestrana Vlatka Pokos ipak se neće uputiti u avanturu glume, kako je bilo najavljeno. Naime, zbog štednje u riječkom HNK odustalo se od angažiranja Vlatkice za predstavu u sklopu Talijanske drame HNK.

Referentica za odnose s javnošću riječkoga HNK, Barbara Grabušić, izjavila je za Večernji list da su odlučili štedjeti, pa će 'u ulozi koju je u glazbenoj komediji 'Dodaj jedno mjesto za stolom' gospođi Pokos namijenio redatelj Branko Žak Valenta nastupiti članica Talijanske drame Elvia Nachinovic, koja je na plaći kazališta'. 'Ona je bila predviđena za alternaciju, a tom odlukom uloga je pripala samo njoj', rekla je Barbara Grabušić. Vlatka je, dodajmo, trebala igrati glavnu žensku ulogu i time se upisati na listu estradnih zvijezda na daskama riječkoga HNK, poslije Severine i Damira Urbana

Vlatka Pokos u izjavi za tportal izrazila je žaljenje što se nije uspjela dogovoriti s riječkim kazalištem te je istaknula nekoliko razloga koji su presudili njenom neangažiranju. Uz glavni problem – štednju - istaknula je i kako bi tri mjeseca u potpunosti morala biti posvećena kazalištu te bi trpjela njena glazbena karijera, ali i novčanik, budući da se od nečega mora i živjeti, a kao što se zna, novac ne leži u kazalištu.

S druge strane, Vlatka žali jer je napokon dobila priliku spojiti svoju veliku ljubav - talijanski jezik - i novi izazov u karijeri – glumu. Smatra da je u Hrvatskoj najteže dobiti priliku, posebice njoj, a kad su joj se već otvorila vrata u svijet teatra, žali što ih je štednja zalupila treskom prije no što je osjetila čari kazališnih dasaka.