OSLOBODILO JE

Vlatka Pokos nije kriva što su se rugali Lani Radeljak

26.10.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Trebale su proći dvije godine suđenja do presude kojom je sudac Nenad Lukić oslobodio pjevačicu i voditeljicu optužbe da je djetetu Josipa Radeljaka prouzročila duševne smetnje

Josip Radeljak presudu nije htio saslušati. Ljutit i namrgođen čekao je odvjetnika na parkiralištu ispred zgrade Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Sud je odbacio njegovu tužbu u kojoj je tvrdio kako su se zbog Pokosičine knjige 'Život u raju' dvanaestogodišnjoj Lani Radeljak rugali u školi.

'Ja sam Lani najbliži budući da nema majke i znam kolika joj je šteta nanesena. To gledam svaki dan. Lana ne želi ni čuti ni vidjeti ženu koja je pisala o njoj. Tužno je što je Vlatka objavila knjigu kako bi zaradila, oblatila i osvetila se', prenosi Dikanove riječi 24sata

Sudac je presudio da Radeljak mora platiti 576 kuna dnevnice ravnatelju Lanine škole kojeg je pozvao za svjedoka, a koji je rekao da nije upoznat s Laninim problemima.

Dikan mora platiti i 5.000 kuna Vlatkinu odvjetniku. Voditeljica je rekla da je sretna što se rješava tužbi koje su joj oduzimale energiju.

Vlatku su zbog iste knjige tužile Alka Vuica i Snježana Mehun. Kantautorica je izgubila tužbu za klevetu, a Mehun je odustala od nje. Alka od Vlatke na građanskom sudu za sebe i sina Arijana traži 30.000 kuna odštete.