COOL IDEJE

Vladavina boba se nastavlja: Ovo su tri najtrendi varijante najtraženije frizure

01.10.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Sasvim je jasno da će ove sezone sve biti u znaku praktične i cool frizure, trendi boba koji je osvojio trendseterice. Nije ni čudo jer se radi o stilu šišanja koji je neprolazan, chic te pristaje svakom obliku lica i tipu kose

Povijest boba seže u zlatne dvadesete, kad su žene hrabro odrezale svoje duge uvojke slaveći tako i snagu žene, što je bio nagovještaj nekih drugih vremena, u kojima će započeti i borba za njihova prava.

Bob je kroz prošlost doživljavao najrazličitije oblike, a šezdesetih godina prošlog stoljeća londonski frizer Vidal Sassoon ovoj je frizuri dao novo ruho i pretvorio ga u omiljenu frizuru. Iako je oduvijek bio na modnoj sceni, njegova popularnost eksplodirala je unazad nekoliko sezona, pa slavne trendseterice, ali i ostale zaljubljenice svoju su dugu kosu odvažno ošišale.

Prilagođava se modnim trendovima, a praktičan, ležeran, klasičan i u isto vrijeme moderan bob omiljeni je odabir za mnoge djevojke i žene koje mu se rado vraćaju.

Ova frizura ima bezbroj varijanti: dugi bob, stepenasto ošišani, s uvojcima, asimetrični, 'francuski', s dugim ili kratkim šiškama, choppy...

Bitno je pronaći stil koji odgovara vašem tipu kose, obliku lica, stilu i vremenu koje ste spremni utrošiti na stiliziranje.

Ako ste se zaželjeli promjene, prije nego se odlučite za šišanje, evo tri ideje za najcool jesenske varijante boba:

1. Kraći bob:

Duljina do brade ili iznad nje savršen je način na koji osvježiti look ove jeseni. Riječ je o klasičnom rezu koji lijepo ističe crte lice i skida godine u trenu.

2. Ravni bob:

Zamolite frizera da vas ošiša ravno, bez slojeva. Ovakva je frizura super elegantna, a kosa izgleda zdravo i voluminozno. Dodatni savjet: Mekani valovi dodat će teksturu ovom stilu, a kosu možete isfenirati prema unutra za ultraglamurozan look.

3. Bob sa šiškama:

Šiške i bob savršen su spoj i naglašavaju lice, osobito oči. Ova klasična frizura odličan je odabir za trendseterice koje vole praktičan i chic izgled, a šiške, ako su dulje, možete stilizirati sa strane ili kad vam dosade skloniti ih špangicama ili rajfovima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Wool

Objavu dijeli Karolina Ościk-Alama (@cajmel)