OBRATITE PAŽNJU

[VIDEO] Pretilost može biti opasna za ljubimce, a ovi znakovi pokazuju da su pretjerali s kilogramima

13.03.2020 u 16:02

Bionic
Reading

Možda vam bucmasti ljubimci izgledaju slatko, ali to ih često vodi dugotrajnim zdravstvenim problemima, a posljedica pretilosti mogu biti i zdravstvena stanja opasna po život

Za početak, debeli ljubimci imaju povećani rizik od problema sa zglobovima i leđima, upala te opasnih srčanih i plućnih poremećaja.

Veterinari su za Business Insider otkrili neke od najčešćih znakova koji upućuju na to da je vaš ljubimac pretjerao s kilogramima.

Primijetite li da ogrlica oko vrata steže vašeg ljubimca, daleko je izglednije da se on udebljao, nego da se ogrlica stisnula, osobito ako do ove promjene dolazi zimi kad smo svi manje aktivni i skloni gomilanju kilograma.

Potpuno ravna leđa još su jedan od znakova pretilosti kod životinja, kao i neuredno krzno. S viškom kilograma održavanje osobne higijene ljubimcima je znatno otežano.

Ujednačen opseg abdomena sve do stražnjih nogu, kada vam ljubimac počne nalikovati kobasici, također je pokazatelj da mora biti manje aktivan kod posudice za hranu, a aktivniji u kretanju.

Prekomjeran pritisak na zglobove može uzrokovati artitis i otežati kretanje vašem ljubimcu. Ako primijetiti da čudno hoda ili iskoristi svaku priliku kako bi sjeo, vrlo vjerojatno ga muči prekomjerna težina.