KORISNE SITNICE

[VIDEO] Kako se zimi zagrijati i istovremeno štedjeti

22.01.2021 u 23:21

Bionic
Reading

Usred zime smo, a s obzirom na pandemiju pretpostavljamo da većinu vremena provodimo kod kuće. Postoji nekoliko korisnih savjeta za sve one koji žele uštedjeti, a ipak se zagrijati tijekom ovih hladnih mjeseci

Prvi savjet za sve one koji žele uštedjeti, a da im je ipak razumno toplo tijekom zime su zavjese i tepisi. Isplati se pokriti pod i prozore jer time povećavate toplinsku izolaciju prostora. Naravno, ne savjetujemo vam da otrčite kupiti novi tepih i zastore, već da ih izvadite iz spremišta ako ih već imate.

Ako imate topliju presvlaku za krevet, ne zaboravite i nju iskoristiti. Gurnite ručnik ili nešto slično pod vrata kako bi smanjili protok hladnog zraka u prostoriju u kojoj se nalazite.

Odjenite više slojeva odjeće na sebe. Najvažniji je centar tijela jer on šalje krv u ekstremitete. Pokrijte se dekom kad sjedite ili ležite.

Nosite stvari od vune jer je taj materijal najtopliji. Ako imate sušaru, iskoristite je kako biste zagrijali odjeću prije nego je odjenete. Dovoljno vam je samo pet minuta za to.

Fizička aktivnost pojačava protok krvi i širi toplinu tijelom. Samo 15 minuta vježbanja podići će vam tjelesnu temperaturu.

Klonite se alkohola i kave. Kava, čaj i nikotin sužavaju krvne žile i ograničavaju protok krvi.

Kad kuhate, koristite pećnicu. Kad vam je ručak gotov, ostavite pećnicu otvorenu. To će vam dodatno zagrijati prostor.

Ako imate ventilator, po danu ga možete upaliti, ali u obrnutom smjeru. Elise će gurati topli zrak koji uvijek polako putuje prema gore natrag dolje.

Ako ste dobro zamotani po noći, zagrijte spavaću sobu prije odlaska u krevet i zatim ugasite grijanje.