U DUHU 70-IH

Viđamo ga posvuda: Ovaj neodoljivi namještaj najslađi je trend u svijetu interijera

12.05.2021 u 21:39

Bionic
Reading

Kao što modnom scenom trenutno vladaju nostalgičarske tendencije, na jednak način preslikale su se na svijet interijera. Komadi namještaja čijoj smo velikoj popularnosti svjedočili unazad nekoliko desetljeća danas su itekako poželjni i viđeni u domovima svjetskih ljubitelja interijera

Pogledom na besprijekorno uređene dnevne boravke svjetskih ljubitelja interijera do sada ste zasigurno primijetili komade namještaja poput sofi i taburea netipičnog oblika. Verzije istih s oštrim i definiranim rubovima, čini se, postale su stvar prošlosti.

Sjedeće garniture zaobljenih i pufastih oblika postale su veliki trend u svijetu interijera, a zahvaljujući svom retro šarmu i statement izgledu nimalo ne čudi njihova velika popularnost.

Komadi namještaja poput ovoga vrhunac popularnosti doživjeli su u eri ludih 70-ih, a njihove dizajnerske inačice, poput Togo sofe s potpisom Michaela Ducaroya, danas dominiraju fotografijama dnevnih boravaka na društvenim mrežama.

Koliko su uistinu popularne ove sofe koje su svjetsku premijeru doživjele 1973. godine dovoljno govori podatak da je njihova prodaja u ožujku porasla za 203 posto.

'Popularnost namještaja zaobljenih oblika prilično je dramatična. Nakon što je ova silueta postala dominantnom u formi sofi i stolica, danas ju viđamo i na različitim modelima stolića za kavu', riječi su poznatog dizajnera interijera, Ericka Garcie, koji vjeruje da je popularnosti namještaja zaobljenih oblika kumovala globalna pandemija.

Prema njegovim riječima, brojni ljudi proveli su toliko vremena kod kuće radeći na prijenosim računalima da je potreba za ugodnim i privlačnim namještaj dok odmaramo u trenirkama postala imperativ.

'Svi smo tražili neku vrstu utjehe, a okrugli i zakrivljeni komadi namještaja poput stolica i sofa to i omogućuju', dodaje Garcia koji vjeruje da će se ovaj trend u svijetu interijera samo nastaviti razvijati u narednim mjesecima.