DERCOS NEOGENIC

Vichy otkrio tajnu ponovnog rasta kose

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.10.2012 13:25
  • Objavljeno 03.10.2012 u 13:25
Svjetlana Arh, direktorica znanstvene i stručne  komunikacije u Vichyu; doc.dr.sc Zrinka Bukvić Mokos; Dario Scaglia, General Manager L'oreal Active cosmetics

Svjetlana Arh, direktorica znanstvene i stručne komunikacije u Vichyu; doc.dr.sc Zrinka Bukvić Mokos; Dario Scaglia, General Manager L'oreal Active cosmetics

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vichy

Do sada su kozmetički proizvodi mogli samo usporiti ispadanje kose, a danas Vichy ide korak dalje s revolucionarnim proizvodom: Dercos Neogenic koji potiče rast novih vlasi

Svjetska inovacija, molekula Stemoxydine u proizvodu Dercos Neogenic, bit će na raspolaganju u ljekarnama u drugoj polovici listopada.

Lijepa kosa odraz je mladosti i zdravlja, stoga je ispadanje kose često uzrok za lošiju sliku o sebi i ima vrlo snažan psihološki utjecaj. Ispadanje kose je teškoća što pogađa mnoge muškarce, a suprotno općem uvjerenju pogađa i žene. Na alopeciju mogu utjecati brojni unutarnji čimbenici kao što su prehrana (npr. anemija), hormoni ili genetske karakteristike.

Značajnu ulogu imaju i godišnja doba. U proljeće više folikula prelazi u fazu mirovanja, što se nastavlja tijekom ljeta. To uzrokuje povećano ispadanje kose u jesenskom razdoblju. Kod »normalne« kose u prosjeku prirodno ispadne od 50 do 100 vlasi dnevno.

Vichy

Vichy

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vichy

Doc. dr. sc. Zrinka Bukvić Mokos

Vlasi imaju karakterističan životni ciklus:rast (anagena faza), stabilizacija (katagena faza) i ispadanje (telogena faza).
Između dva ciklusa korijen vlasi je u fazi „spavanja“. Riječ je o svojevrsnom stanju mirovanja sličnom hibernaciji. Kada se aktivnost korijena vlasi zaustavi folikul vlasi se odmara te ostaje prazan. Što je duže to razdoblje „spavanja“, više folikula vlasi prelazi u latentnu fazu i ostaju prazni. Broj vlasi na glavi vidljivo se smanjuje i kosa gubi svoju bujnost.

MATIČNE STANICE: TAJNA OBNAVLJANJA KOSE

U svom uvodnom predavanju, Doc. dr. sc. Zrinka Bukvić Mokos, specijalist dermatovenerolog s Klinike za dermatovenerologiju, KBC-a Zagreb govorila je o ulozi matičnih stanica te navela mogućnosti terapijske interakcije s ciljem očuvanja funkcije matičnih stanica u ponovnom stvaranju novih vlasi i održavanju zdravog stanja. Doc. dr. sc. Bukvić Mokos naglasila je kako je matična stanica jedina vrsta stanice koja ima jedinstvenu moć obnavljanja tijekom cijelog života, jer kroz vlastito razmnožavanje osigurava obnavljanje tkiva u kome se nalazi te dodala: „Svaka podjela matične stanice omogućava nastanak nove
matične stanice, a potencijal matičnih stanica toliko je velik da su u stanju same obnoviti cijeli organ“.

Zbog matičnih stanica kosa je jedini organ koji se može ciklički obnavljati tijekom cijelog života.

Odjel za istraživanja L'Oreala već više od 20 godina istražuje matične stanice, pa zato raspolaže jedinstvenim znanjem na svijetu. Matične stanice neposredno utječu na buđenje uspavanih folikula, kako bi se stvarala nova vlas. L'Orealovi istraživači su otkrili kako ubrzati to »buđenje« i razvili molekulu koja može poboljšati učinkovito djelovanje matičnih stanica, odgovornih za rast novih vlasi.

Prva patentirana molekula s biomimetičkim djelovanjem ubrzava djelovanje matičnih stanica, koje su izvor rasta novih vlasi. Aktivira folikule u latentnoj fazi. Učinkovitost Stemoxydina dvostruko je potvrđena in vitro. Klinička studija napravljena je pod dermatološkim nadzorom na više od 100 osoba kod kojih je utvrđena alopecija.

Preporučena primjena proizvoda Dercos Neogenic je 1 ampula dnevno pomoću posebnog aplikatora za masiranje vlasišta. Za optimalne rezultate Vichy savjetuje da proizvod primjenjujete 3 mjeseca. Dercos Neogenic bit će na raspolaganju u ljekarnama od druge polovice listopada 2012. u dvije inačice:

Dercos Neogenic, 14 ampula (6 ml): 462,16 kuna

Dercos Neogenic, 28 ampula (6 ml): 775,50 kuna

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi