DIZAJNERSKA AVANTURA

Versace i Dua Lipa lansirali zajedničku kolekciju; pogledajte sve komade

24.05.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Najava lansiranja capsule kolekcije modne kuće Versace koju zajednički kreiraju Donatella Versace i Dua Lipa na modnoj sceni odjeknula je poput bombe

Nakon što je postala zaštitno lice modne kampanje brenda, a zatim i prošetala pistom uz bok supermodelima, 27- godišnja pop zvijezda promaknuta je u rang sukreatorice za kultni talijanski brend.

Predstavljena na marginama Filmskog festivala u Cannesu, kolekcija pod nazivom La Vacanza zaron je u dva snažna i strastvena kreativna uma.

Donatella i Dua zaronile su u bogatu arhivu kuće kako bi reinterpretirale njezine kodove, poput ikoničnih revidiranih printova leptira i bubamara, koji su prvi put predstavljeni na modnoj pisti na reviji proljeće-ljeto 1995. godine.

Drugim riječima, sve što je Versace učinio slavnim tijekom desetljeća pregledano je i ispravljeno u režiji Dua Lipe. Metalizirana mrežasta odjeća i ukrasi crpe inspiraciju iz ere supermodela 90-ih, dok blejzer haljine i muški prsluci upućuju na strogost jesensko-zimske kolekcije iz 1992. godine.   

Donatella i Dua pozvale su nekoliko zvjezdanih modela da prošeću rekonstruiranom modnom pistom na bazenu kuće s pogledom na Cannes, od Vittorije Ceretti do Mone Tougaard. 

Nekoliko sati prije revije poznati dvojac za Vogue je otkrio detalje svoje zajedničke kolekcije.

‘U početku nismo imali određenu temu. Htjeli smo kolekciju koja ističe slobodnu ženu, poput Due, koja predstavlja današnje žene, samouvjerene, snažne i sposobne utjecati na ljude’, odgovor je talijanske dizajnerice na pitanje što ih je inspiriralo za nastanak kolekcije ‘La Vacanza’.

‘O ovoj smo kolekciji počeli razmišljati na zabavi u New Yorku. Zatim sam prošlog listopada napravio neke skice koje sam poslala Donatelli da mi kaže što misli. Kolekcija definitivno opravdava svoje ime. Željeli smo naglasiti tu prazničku atmosferu stvaranjem zabavne garderobe u ljetnim bojama i s motivima leptira i bubamara posvuda’, istaknula je pop zvijezda.