NE PLANIRA TRUDNOĆU

Veljača: Dobila sam par kila, ne gledajte mi trbuh

21.02.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Jelena Veljača u kolumni na Jutarnji list osvrnula se na nedavne članke u kojima se tvrdi je trudna jer je obukla haljinu u kojoj su joj grudi djelovale veće, haljina je visjela s nje te je izgledala napuhnuto

Njezin odgovor na navodnu trudnoću je da ne planira djecu jer još uvijek radi na sebi, budući da se osjeća kao dijete te da je tek sada postala svjesna da je ulaskom u brak pitanje majčinstva postalo 'nevidljivi slon koji će zauvijek s njom ulaziti u prostoriju.'

'Dečko i ja izmijenili smo bračne zavjete, pa uskočili u vrlo slično, možda i identično, postblagdansko ludilo kao bračni par P-V.

Primijetih da je mnogim gostima pogled bježao na moju ruku (očekivano) te s nje na moj - trbuh. Također očekivano? Ah, u društvu gdje je jedino pristojno, kad napraviš dijete, oženiti tu ženu dok još stane u vjenčanicu broj 38, možda sam to zaista trebala predvidjeti. Počela sam se osjećati kao prevarantica. Trbuh joj je još uvijek ravan? Nije trudna?! Pa zašto su se onda ženili, pobogu? Zašto su radili svadbu?! Ne valjda samo - zbog sebe?!' piše Jelena Popović Volarić koja se na vjenčanju suočila s mnogo neugodnih pitanja o trudnoći koja su je dovela u nelagodnu situaciju.

'Radim li na djetetu? Radim, radim, punom parom. Cijelo vrijeme pretvaram jedno dijete u podnošljivu mladu ženu. Jedan suputnik na tom putovanju trenutno mi je sasvim dovoljan. Nisam pojma imala da je pitanje majčinstva, jednom kad se udaš, nevidljivi slon koji će zauvijek sa mnom ulaziti u prostoriju. Gotovo kao da moraš biti trudna da bi opravdala činjenicu da te netko, brižnu, oženio. To je, naravno, premisa koja i mnoštvo mojih udanih prijateljica koje još nisu postale majke i mene dovodi do ludila. A iskreni odgovor bi glasio: Još uvijek razmišljam o tome što za ženu uopće znači imati djecu. Sva ta histerična propaganda oko majčinstva čini me malo nesigurnom, ne znam može li svatko odgajati i podizati dijete. A moja maternica, hvala na pitanju, ona je dobro.
Naime, dobila sam par kila, a u ovoj zemlji, sudeći po pisanju o meni, možeš biti ili anoreksična ili - trudna. Ako si mršava, onda se sigurno izgladnjuješ da bi izgledala kao Kate Moss. Ako dobiješ tri kile, onda si ili zapuštena kravarica ili imaš ispriku - blaženo stanje!' zaključila je Jelena.