PEROKSIDNE BOMBE

Veliki povratak plavuša

27.04.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Nakon relativno kratke dominacije riđih osvajačica, na scenu se vraćaju plavuše medenih i ledenih pramenova neopterećene izrastom!

U skladu s američkom izrekom 'kad ti život servira limune, napravi limunadu', holivudske zvijezde doskočile su stalnoj borbi s izrastom pa su od njega napravile trend! Predvođene 'kameleonkama' stila poput Drew Barrymore i Sarah Jessice Parker, njihove mlađe kolegice, glumica Jessica Biel i američki top-model Erin Wasson pridružile su se tzv. 'ombré' stilu bojanja.

Tajna ombré koloracije leži u stupnjevitom nijansiranju boje koja je na tjemenu tamnija, a prema sredini postaje svjetlija da bi na samim vrhovima bila potpuno plava. Naziv nema veze sa španjolskom imenicom hombre, nego je riječ o francuskom pridjevu za 'sjenčanje' tkanina od svijetle prema tamnoj boji, koju su preuzeli frizeri za nijansiranje tonova. Ovaj stil 'farbanja' ne pristaje samo plavušama nego i brinetama (čak i crnkama), s tim da njihovi pramenovi i vrhovi kose gradiraju prema osunčanim zlaćano-medenim ili toplim smeđim nijansama.

I dok će neke među nama objeručke prihvatiti oslobađajući stil nove koloracije, drugima će i dalje biti nezamislivo pojavljivanje s izdajničkim izrastom, tim više što ovakav 'ručni rad' zahtjeva veliku vještinu frizera i još veću strpljivost klijenta jer traje tri-četiri sata.

Zahvaljujući inovativnim bojama za kosu u kućnoj radinosti posljednjih se godina ne gušimo u neugodnim isparavanjima amonijaka. Stotinjak godina nakon što je utemeljitelj L'Oréala Eugène Schueller smućkao prvu modernu boju za kosu, njegov 'salonski' brend lansirao je prvu profesionalnu boju bez amonijaka, L'Oréal Professionnel Inoa, koja je nedavno proslavila prvi rođendan. Tajna je u naprednoj tehnologiji 'pametne' trajne boje koja umjesto amonijaka koristi sustav bogat njegujućim uljima.