SJEĆATE LI SE

Veliki povratak: Ova legendarna frizura poželjnija je no ikad

15.02.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Iako se kraj dominacije popularnog boba još ne nazire, trendseterice se sve više odlučuju za slojevito ošišane frizure koje su bile vrlo popularne u 90-ima

Slojevito ošišane i raščupane, ove šarmantne frizure s kraćim šiškama ili bez njih vratile su se u velikom stilu na modnu scenu.

Ovakvi su načini šišanja totalno zaludjeli mnoge zaljubljenice u modu, o čemu svjedoči i modna revija Victoria's Secreta, na kojoj je gotovo svaka ljepotica nosila slojevito ošišanu frizuru.

  • +9
Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, radi se o nešto modernijoj varijanti legendarne frizure koju su proslavile zvijezde hit serije Jennifer Aniston i Courteney Cox, a sličan stil već godinama je zaštitni znak it djevojke, britanske prezenterice i modela Alexe Chung.

Glumica Jennifer Aniston u 90-ima je napravila pravu revoluciju slojevitom frizurom kakvu je nosio njen lik u omiljenoj seriji 'Prijatelji', a osmislio ju je frizer Chris McMillan. Objasnio je kako je za ovu frizuru najvažnije šišanje prema strukturi kose, a oblikovanje treba izvesti uz pomoć četke i fena.

Ova popularna razbarušena frizura, tzv. shag, novi je hit među trendsetericama i ove joj se godine predviđa veliki povratak.

Stilisti kose ovu frizuru opisuju kao nešto na tragu seksi slojevito ošišanog boba, kakav je imala Meg Ryan u 90-ima, i hit rachelice Jennifer Aniston, koja je i danas veliki hit.

'Duži bob je damski i bezvremenski, ali s vremenom može postati dosadan i bezličan. Zato se odlučite za slojevito šišanje. Ta je frizura vrlo cool i bitno je da je ošišana tako da se postignu volumen i lepršavost. Možete zatražiti da vam frizer napravi dulje šiške, koje po želji sklonite sa strane nekom zgodnom kopčom ili špangicom, ili kraće, slojevito ošišane šiške. Osim toga, tzv. shag frizura ima svoju veliku prednost jer se može stilizirati na više načina pa se poigrajte razdjeljkom, šiškama, uvojcima…', objašnjava Devin Toth, njujorški stilist kose.

Ističe kako je ovdje najvažnije dobro šišanje da bi se slojevi stanjili, ali tako da se ne vide vidljivi prijelazi.

'Ovakav način šišanja pristaje svakom obliku lica, a odličan je odabir za osobe s valovitom ili kovrčavom kosom jer će ona na ovaj način dobiti modernu i lepršavu formu', dodaje on.