SAVRŠENA KOSA

Uz pomoć ovih savjeta nikad više nećete izaći nezadovoljni iz frizerskog salona

05.02.2019 u 06:39

Bionic
Reading

Lijepa i njegovana kosa ključan je element svakog stajlinga, složit će se trendseterice, stoga je vrlo bitno pronaći frizuru koja odgovara stilu, kvaliteti kose i, naravno, obliku lica

Bez dobre frizure i najskuplji outfit pada u vodu pa ne čudi da je čak oko 80 posto žena u jednom istraživanju otkrilo kako im lijepa kosa daje potrebnu dozu samopouzdanja.

Evo nekoliko korisnih savjeta uz pomoć kojih posjet frizeru zasigurno neće završiti u suzama i s kapom ili maramom na glavi:

  • +8
Trendi bob frizure Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Usporedite se sa slavnim curama koje imaju kosu sličnu vašoj

Budite realni kad se radi o kvaliteti vaše kose. Proguglajte tko od celebova ima kosu poput vaše ili sličnu boju tena, oblik lica… Ukoliko ste tamnokosi poput Selene Gomez, crvenokosi kao Emma Stone ili pak svijetle kose poput Blake Lively, možda će vam pomoći frizure koje one nose.

  • +24
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nemojte žuriti s drastičnim promjenama

Poželjeli ste postati plavuša kratke kose, a dosad ste imali isključivo duži smeđi bob? Radikalne promjene nisu nikad dobro rješenje, osobito ako niste potpuno spremni na drastične poteze jer poslije nema povratka na staro. Radije počnite sa slatkim pixie ili asimetričnim stilovima te postepenim pramenovima oko lica kako biste se priviknuli na promjene.

UNIVERZALNO DOBRE

Šest frizura koje će dominirati scenom u narednim mjesecima

Pogledaj galeriju

Budite iskreni s frizerom

Ako ste više tip za wash and go varijantu, komplicirana frizura koja zahtijeva stalno feniranje li peglanje nikako nije za vas. Objasnite frizeru vaše navike kad je u pitanju kosa kako bi znao kakva frizura bi vam najviše odgovarala s obzirom na način održavanja. Osim toga, bitno je ostvariti dobru komunikaciju s frizerom kako bi se postigla željena frizura.

  • +12
Olivia Culpo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Željena boja kose nekad je proces

'Svoje klijente volim educirati kad je riječ o bojanju kose jer se ponekad nijansa koja je zatražena ne može postići samo tijekom jednog posjeta frizeru. Koloriranje je posebna znanost, rekao bih. Svojim klijentima uvijek objasnim što mogu očekivati jer često imaju nerealna očekivanja. Uvijek ih upozorim i kako nije svaka nijansa za svaki tip kose i tena. Prirodna brineta nikad neće imati istu nijansu pramenova kao npr. plavuša', objašnjava Stephanie Lynn Diaz iz poznatog njujorškog frizerskog salona Bumble & Bumble Downtown, čije su klijentice mnoge slavne i bogate cure.

Fotografije su uvijek dobrodošle

Kad dolazite kod frizera, pripremite mu fotografije frizura koje vam se sviđaju, kao i onih koje nikako ne dolaze u obzir. To je vrlo korisno kako bi frizer znao u kojem smjeru će krenuti s vašim novim lookom.

Nemojte se libiti davati smjernice tijekom friziranja

Pripazite ide li frizura u željenom pravcu pa se nemojte ustručavati prekinuti frizera i jasno dati do znanja kako se niste tako dogovorili. Nemojte se također dati nagovoriti na nešto što vam se ne sviđa jer se frizeru to čini cool.