KORISNI TRIKOVI

Meghan Markle vješto prikriva sijede u trudnoći, a stručnjaci otkrivaju kako to radi

24.01.2019 u 11:15

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Sussexa osvojila je javnost prošle godine, kada je s ponosom pokazala svoje sijede, no tijekom posjeta Merseysideu prošlog tjedna odjednom nije imala nijednu jedinu sijedu vlas u kosi. Jason Hogan, stručnjak za bojenje kose iz Josh Wood Ateliera, otkrio je korisne trikove za prekrivanje sijedih koje, vjeruje Hogan, koristi i Meghan Markle

Meghan Markle je tijekom putovanja u Belfast prošle godine otkrila pokoju sijedu, a činjenica da čak ni dame plave krvi ne izgledaju besprijekorno u svakom trenutku oduševila je javnost. Posljednjih mjeseci, otkako je objavljena vijest da vojvotkinja i princ Harry očekuju prvo dijete, Meghanine sijede odjednom su netragom nestale, a to su njezini obožavatelji itekako primijetili.

Opće je poznato to kako se u trudnoći ne preporučuje bojanje kose, no Jason Hogan, stručnjak za bojanje kose u Josh Wood Atelieru, tvrdi kako je ovo vjerovanje zastarjelo i kako je u većini slučajeva ono sigurno za trudnice.

Hogan tvrdi kako se Meghanin frizer najvjerojatnije služi posebnim načinima stiliziranja kose kako bi prikrio ili odvratio pozornost sa sijedih.

'Kemikalije u današnjim bojama za kosu nisu visokotoksične', rekao je za Daily Mail Jason Hogan, dodajući kako su brojna istraživanja potvrdila da je bojanje kose u trudnoći sigurno.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Pixsell / Autor: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL

'Svojim klijenticama nastojim sugerirati bojanje na način da se uz pomoć različitih tonova postigne dimenzionalnost kose kako bi se odvratila pozornost oka sa sijedih vlasi', objašnjava stručnjak.

Meghanin frizer poigrao se pramenovima u boji lješnjaka, a činjenica da je ona odlučila obojiti kosu nije pretjerano iznenađujuća kada se uzme u obzir to da su neka istraživanja dokazala da hormonalne promjene koje se događaju tijekom trudnoće često mogu ubrzati rast sijedih.

Stručnjak dodaje da se sijede također mogu vizualno sakriti uz pomoć odgovarajuće frizure. 'Žene s kovrčavom i valovitom kosom obično ne moraju tako učestalo bojati je kao što je to slučaj kod žena s ravnom kosom jer je, pretpostavljate, izrast slabije vidljiv.'

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Razdijelite kosu na mjestu na kojem imate najmanje sijedih i isfenirajte kosu tako da pri tjemenu postignete što veći volumen. Svjetlo koje će prolaziti kroz kosu i na taj način će difuzirati boju', rekao je Hogan.

'Pletenice također mogu učiniti čudo, dok previše ravne i zalizane frizure nisu preporučljive', dodaje stručnjak.

Upravo zato Meghan najčešće odabire razbarušene punđe s izvučenim, valovitim pramenovima. Ukoliko ste u drugom stanju i ne planirate bojati kosu, Hogan predlaže korištenje takozvanih markera za prekrivanje izrasta, šampon za suho pranje u boji ili pak polutrajne boje za kosu koje se danas mogu kupiti i u obliku običnog šampona.