KUPUJMO AMERIČKO!

Vandali u SAD-u iskalili bijes na neameričkim automobilima

16.12.2008 u 11:35

Bionic
Reading

Situacija trenutačno nije bajna za američki trojac automobilskih proizvođača iz Detroita - General Motors, Chrysler i Ford

Jedini spas od nelikvidnosti i bankrota, nakon što je Senat odbacio plan spašavanja autoindustrije s pomoći od 14 milijardi dolara, leži u odluci američkog predsjednika da novac izvuče iz već odobrene vreće sa 700 milijardi dolara pomoći financijskoj industriji.

Stresna situacija, koja je mnoge Amerikance natjerala da se zamisle nad budućnošću vlastitog zaposlenja, izvukla je ono najgore iz nekoliko građana Michigana. Jučer je, naime, zasad nepoznat broj počinitelja iskalio bijes na četiri parkirana automobila neameričke proizvodnje u Woodhavenu nedaleko Fordovih pogona.

Svakom automobilu probušene su dvije gume te je na vjetrobranskom staklu ostavljen potpis 'Buy American' odnosno 'Kupujte američko'.

Premda je nadzorna kamera snimila jednog sredovječnog počinitelja kako izlazi iz Forda Escapea kako bi prerezao gume nesretnim automobilima, policija zasad nema dokaza da su u divljanju i huliganskom ponašanju sudjelovali Fordovi radnici.