LUDI SVIJET

Upoznaj najneobičnije izume svih vremena

04.05.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Iako neke stvari ne koristimo, ne znači da ne postoje. Na svijetu je mnogo izuma koji još nisu našli put do potrošača, a sudeći po njihovoj neobičnosti, pitanje je hoće li ikada izaći dalje od svog dvorišta. Tko zna, možda te neki od ovih osebujnih izuma ponuka da i ti kreneš u izumiteljske vode

Ako ideš u crkvu, znaš da drvene klupe znaju biti vrlo neugodne i tvrde. Tome je doskočila crkvena zajednica u blizini Londona – postavili su crkvu na napuhavanje, u kojoj je sve, uključujući i klupe, veoma mekano, baš poput jastuka za napuhavanje na moru. Zgrada je visoka 14 metara, a ima i napuhane orgulje, oltar, pa čak i svijeće. U crkvu stane 60 ljudi.

Godine 1997. znanstvenici na Sveučilištu Idaho napravili su krumpir koji je otporan na hladnu klimu jer proizvodi svoj antifriz

Jedna je njemačka tvrtka napravila perilicu rublja koja govori i daje upute za pranje rublja. Nazvana je Hermine i govori prijateljskim ženskim glasom.

Rick Hartman, proizvođač igračaka iz SAD-a, izumio je kornet koji ima prekidač. Kada stisnete taj prekidač, kornet se okreće i nije potrebno pomicati jezik

Američki znanstvenici izumili su vibrirajuće uloške za cipele. Tvrde da vibracije povećavaju signale povezane s održavanjem ravnoteže između stopala i mozga te sprečavaju gubitak ravnoteže i padanje, posebice kod starijih ljudi.

Brazilski znanstvenici izumili su foliju za zamatanje hrane koja je posve jestiva. Napravljena je od jedne vrste brašna.

Mary iz Južne Karoline izumila je neobičan sprej nazvan Ghost Away – na bazi je kamilice, a zapravo rastjeruje čudovišta i duhove

Christopher iz New Yorka izmio je čitavu paletu neobičnih dezodoransa – za sve one koji žele mirisati poput maslačka, jastoga, keksa, pa čak i prljavštine

Reginald iz Južne Karoline izumio je budilicu koja se nosi unutar uha. Ovako nema šanse da zaspite na prvi sat u školi!

Argentinski izumitelji osmislili su patku koja se stavi oko vrata vozača. Njena je svrha zapravo onemogućiti spavanje za volanom. Kada vozačeva glava padne na patku, ona počne strahovito gakati i nema spavanja.

Jedan japanski izumitelj napravio je kupaće za napuhavanje jer se jako boji utapanja. Kupaće se napušu 30 puta više od svoje stvarne veličine.

Svi znamo za Oktoberfest, a jedan je prodavač piva na tom sajmu izumio parfem s mirisom užeglog piva i opušaka. Bočica stoji oko 160 dolara.

Ducio Cresci iz Italije izumio je kupku, sapun i losion za tijelo koji mirišu poput pizze. Nije stao na tome, već je izumio sapun s mirisom kapučina, toskanskog kruha te ulja s mirisom čokolade, žvakaće i torte.

Prve gumene čizme su nastale u Brazilu. Naime, radnicima koji su zarezivali kaučukovac tekući je lateks padao na bose noge i stvrdnjavao se. Kad bi se osušio, skinuli bi čizme i izvozili ih u SAD.

Jedan je Australac izumio najlonke za tri noge, za slučaj da se jedna podrapa.

Amerikanac Deloris izmio je pomagalo za sve one koji se moraju ljubiti, a boje se bolesti. Radi se o tankom zaštitnom omotaču od lateksa koji se stavi na usne. Izumitelj kaže da je ovo idealno za političare koji radi pridobivanja glasova moraju ljubiti puno djece!

William iz Arizone izumio je namještaj napunjen helijem. Kada nije u upotrebi, namještaj odleti na strop.

A ZNAŠ LI OVO...

Prvi slušni aparat težio je sedam kilograma i moralo ga se držati na stolu.

Prvi videorekorderi bili su veličine klavira.

Do 1785. izrađivale su se iste cipele i za lijevu i za desnu nogu.

O mnogim drugim neobičnim izumima možeš pročitati u knjizi 'Ripley's vjerovali ili ne'.