ne mari za kritike

Upadljiv stajling: Grabar Kitarović u ovom ne može proći nezamijećeno

03.06.2017 u 18:21

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar doputovala je u subotu na Brdo kod Kranja gdje se održava sastanak predsjednika država iz jugoistočne Europe uključenih u proces Brdo-Brijuni što su ga 2013. godine pokrenule Hrvatska i Slovenija. U Sloveniji ju je dočekao slovenski predsjednik Borut Pahor, a hrvatska predsjednica je i ovom prigodom, kao i mnogo puta do sada, stajlingom plijenila pozornost

Grabar Kitarović je na početku svog mandata birala komplete sa suknjama ili hlačama u tamnim nijansama, no  s vremenom je stekla zavidnu modnu odvažnost pa za susrete sa svjetskim čelnicima najčešće bira haljine i to  u, očito svojoj omiljenoj boji, jarko crvenoj, a od materijala preferira čipku. Da je slaba na crveno i čipku pokazala je mnogo puta, a nekoliko je puta uspjela i spojiti te svoje dvije ljubavi - na užas modnih kritičara.

Stilist i modni kritičar tportala Boris Banović poznatiji kao Fashion Guru i sam se nedavno osvrnuo na njezinu veliku ljubav prema čipki: 'Ona jednostavno nije tip za tako tešku čipku, a bilo koji stilist bi joj sugerirao mekše materijale koji će puno bolje pristajati njezinoj građi. '

  • +6
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Joze Suhadolnik / Delo / CROPIX

Ne čudi što je i za sastanak čelnika jugoistočne Europe koji se održava u susjednoj Sloveniji ostala vjerna svom prepoznatljivom modnom izričaju pa se odlučila za usku haljinu midi dužine od crne čipke na kojoj se isticao cvjetni print kojim dominiraju rascvjetale crvene ruže. Haljinu je kombinirala s crnim najlonkama i salonkama u istoj boji, a kosu povezala ukrasnom ukosnicom.

Ovo nije prvi puta da predsjednica na susret s visokim dužnosnicima bira haljine s upadljivim printom ili čipkom. Prošloga je ljeta na Dubrovnik Forumu također nosila haljinu s upadljivim printom, kao i na konferenciji u Munchenu gdje se pojavila u voluminoznoj haljini u kojoj nije mogla proći nezamijećeno zbog upadljivog apstraktnog printa, dok je za susret s albanskim predsjednikom i summit NATO-a nosila omiljene crvene haljine od čipke.