guccijeve mokasinke

Udobne i elegantne: Ove cipele s razlogom su najpoželjniji model već 70 godina

28.10.2023 u 22:05

Bionic
Reading

Kultne Guccijeve mokasinke s uzdom pronašle su svoje mjesto u garderobama mnogih ikona stila, od Jane Birkin do današnjih trendseterica poput Kendall Jenner, Hailey Bieber i Katie Holmes

Dizajniranje obuće koja desetljećima ostaje relevantna i moderna predstavlja pojam najvećeg modnog dostignuća. Upravo to uspio je postići Aldo Gucci 1953. godine stvaranjem mokasinki s detaljem konjske uzde.

Sin osnivača Guccija bio je inspiriran siluetama mokasinkama koje je primijetio tijekom posjeta New Yorku. Po povratku u Italiju, stvorio je dizajn od kože ukrašen zlatnom konjskom uzdom - ostajući vjeran obožavanju jahačkog stila koji krasi ovu marku.

Otkako su stvorene, ove vječne cipele postale su nezaobilazan odabir za modno osviještene žene, ali i muškarce. Tijekom desetljeća viđali smo ih u garderobama najvećih zvijezda; od Jane Birkin preko Leonarda di Caprija do današnjih it djevojaka.

Najpopularnije manekenke i trendseterice redovito ih ističu u svojim stajlinzima. Kendall Jenner nosi ih u efektnoj kombinaciji s ravnim trapericama i žutim kaputom ili uz suknju i bijeli t-shirt, Hailey Bieber nedavno ih je uklopila u ljetni ljubičasti stajling, a Katie Holmes zablistala je kao oličenje chica u krem modelu kombiniranom s kariranim hlačama i sivom majicom.

Tijekom godina Guccijeve loaferice doživjele su i spektakularne preobrazbe prema viziji nekoliko kreativnih direktora ovog slavnog brenda. Alessandro Michele unio je dozu spektakularnosti modelom bez pete obloženim runom, a Tom Ford poigrao se egzotičnim završnicama od krokodilske kože.

Iako postoji mnogo verzija, sve imaju nešto zajedničko: besprijekornu ravnotežu udobnosti i sofisticiranosti, a ona ne gubi na kvaliteti i popularnosti ni 70 godina nakon nastanka.