JEDNOSTAVNA RJEŠENJA

Učinite dom praktičnim i funkcionalnim

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Užurbanost je najbolji opis suvremenog života, ali i stanovanja. Upravo iz tog razloga, praktična i funkcionalna rješenja u organizaciji samog prostora, ali i konačnom rasporedu namještaja igraju izuzetno važnu ulogu u podizanju kvalitete stanovanja. Maštovita višenamjenska rješenja i minimalistički pristup uređenju, koji osigurava jednostavno održavanje, učinit će dom praktičnijim i funkcionalnijim
interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Radi lakšeg održavanja, izaberite garnituru tamnije boje ili obloženu kožom odnosno mikrofibrom

Ova težnja se može postaviti i zadovoljiti u svim dijelovima doma. Ispunjenje estetskih zahtjeva, prilagođenih svakom pojedincu, također je uvjet koji treba ispuniti, ali na način da estetika i funkcionalnost, tj. praktičnost budu sjedinjene. Uređenje prilagodite svojim potrebama i načinu života kako biste u svakom trenutku mogli brzo ispuniti sve što se pred vas postavlja.

Stambeni prostor je često i radni, pa se potrudite, ovisno o potrebama, osigurati zasebnu radnu sobu. Na taj ćete način postići potrebnu izolaciju od ostalih ukućana te biti učinkovitiji i brži u izvršenju radnih obaveza. Ukoliko nemate dovoljno prostora za izdvojenu radnu sobu, stvorite radni kutak, koji može biti diskretno postavljen unutar dnevnog boravka ili spavaće sobe. Vizualno ga odvojite od TV uređaja, npr. zakretanjem prema zidu, radi bolje koncentracije.

Sjedeću garnituru dnevnog boravka odaberite po kriteriju udobnosti, praktičnosti i estetike. Garnitura, koja po potrebi postaje ležaj za goste ili ugodna ležaljka s mogućnošću reguliranja nagiba naslona, rukohvata ili nastavka za noge, bit će odgovor na svaki zahtjev. Radi lakšeg održavanja, odaberite garnituru tamnije boje ili obloženu kožom odnosno mikrofibrom. Veličinu garniture prilagodite veličini dnevnog boravka kako ga svojom dimenzijom ne bi zagušila ili onemogućila postavljanje drugih nužnih elemenata namještaja.

Blagovaonicu opremite dimenzionalno fleksibilnim stolom, koji će kao takav biti prihvatljiv za promjenjiv broj ukućana i gostiju. Iako će se vjerojatno u svojoj punoj dužini koristiti rijetko, ispunit će sve zahtjeve kada to bude potrebno. Višak stolica pohranite u spremište, neku drugu prostoriju ili nabavite stolice na sklapanje, koje su najpraktičnije rješenje u ovakvim slučajevima.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dimenzionalno fleksibilan stol, koji će biti prihvatljiv za promjenjiv broj ukućana i gostiju

Za brzo objedovanje osigurajte pomoćni stol ili pult u kuhinji kako za ovakve obroke ne biste morali svakodnevno servirati stol u blagovaonici. On će idealno poslužiti i kao dodatna radna ploha te vizualno obogatiti prostor kuhinje. Kako bi održavanje kuhinje bilo što jednostavnije, odaberite kao zidnu oblogu staklo ili druge materijale koji su cjeloviti u svojoj postavi, tj. bez fuga. Na taj ćete način kuhinjski zid iznad radne ploče lakše čistiti, a estetski će dojam biti potpuniji.

Krevet u spavaćoj sobi iskoristite kao spremište na način da nabavite onaj s kutijom za posteljinu ili ispod kreveta postavite ladice odnosno ukrasne kutije. Na taj način stvarate dodatni prostor za pospremanje stvari koji ničim ne remeti prostor u funkcionalnom ili vizualnom smislu. Osim ovoga, istaknuti zahtjev mora biti udobnost kreveta i dizajn koji zadovoljava vaše kriterije.

Kako biste vizualno povećali i osvijetlili prostor spavaće sobe, upotrijebite ogledala kao fronte ormara. Istim trikom se možete poslužiti u hodnicima, koji su često uski i tamni. Na taj način korigirate prostor i postavljate ogledalo za cijelu figuru, koje onda ima svoju funkciju u svakodnevnom životu. Svaku nišu iskoristite za ugradnju ormara, koji su idealni za skrivanje svega što ne želite izložiti pogledu.

U opremanju kupaonice upotrijebite materijal corian. Izuzetna oblikovna svojstva ovog materijala omogućit će dizajn elemenata prema vašim željama i zahtjevima prostora. Blok elemenata može biti monolitan duž cijele kupaonice te maksimalno iskoristiti prostor. Corian je materijal koji pruža bezbrojne mogućnosti u oblikovanju namještaja i stvaranju funkcionalnih prostora.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi