ODRICANJE, ODRICANJE I SAMO ODRICANJE

Ubojita dijeta Gwyneth Paltrow

02.08.2009 u 09:08

Bionic
Reading

Većina žena bi dala sve da izgleda kao Gwyneth Paltrow. Njezina vitka linija, sjajna koža i rumeni obrazi koji ostavljaju dojam da puca od zdravlja izazivaju uzdahe. No, cijena je visoka. Gwyneth se, naime, u ime ljepote odriče doslovno svega

To konkretno znači da u životu Gwyneth Paltrow ne postoji ni sok od naranče, ni alkohol, ni slatkiši, soja, sirova riba, žitarice, kao ni 'pošteni' doručak, ručak ili večera, ali je zato svakoga dana obavezno popije par žlica maslinovog ulja kako bi podmazala probavni sustav da izbaci sve što ste pojeli tijekom dana. A to zaista nije puno.

Čim se probudi, glumica popije čašu mlake vode s limunovim sokom koja pomaže u uništavanju loših bakterija u crijevima. Sat vremena kasnije, oko osam ujutro, na redu je šalica biljnog čaja koji djeluje kao laksativ. U deset sati slijedi doručak koji podrazumijeva tek lagani shake od maline i riže. Gwyneth smatra da su shakeovi odlični tekući obroci koji probavnom sustavu štede energiju, što pak tijelu ostavlja dodatnu energiju potrebnu za tjelovježbu.

Nešto prije podneva Gwyneth popije čašu vode s okusom kokosa koja sprečava ulazak toksina u krvotok. Oko 13.30 glumica ruča vegansku miso juhu s povrćem. Oko četiri popodne vrijeme je za šaku badema, a u šest napokon dolazi na red konkretan obrok uz ribu kuhanu na pari i pečenu bundevu kao prilog.

Na svojoj stranici Goop Gwyneth je detaljno opisala svoj prilično oskudan dnevni meni i objasnila kako djeluje njezina detoksikacijska dijeta koju joj je preporučio njujorški kardiolog dr. Alejandro Junger.

No nisu svi liječnici tako oduševljeni dijetom koju Gwyneth gorljivo zagovara na svojim stranicama. 'Cijela ta ideja je besmislena. Ljudsko tijelo ima dobro razvijen mehanizam koji sam pročišćava tijelo od glave do pete. Koža, crijeva, jetra i bubrezi su centrale koje neprestano reagiraju na signale u formi hormona koji im govore da tijelo treba očistiti', smatra Frankie Phillips, glasnogovornik Britanske udruge za znanost o prehrani.

Osim programa čišćenja, Gwyneth je u svoju svakodnevnu beauty rutinu ubacila i meditaciju, tretmane obnavljanja kože, masaže te vruće i hladne kupke za pomlađivanje kože, piše Daily Mail.