KARLOVAC

U rujnu počinje filmski festival srednjih škola

19.04.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Karlovac će i ove godine od 7. do 10. rujna biti nezaobilazno odredište za sve mlade filmoljupce

Karlovac se i ove godine priprema za središnju srednjoškolsku filmsku manifestaciju na nacionalnoj, ali i na međunarodnoj razini: 16. Filmsku reviju mladeži i 4. Four River Film Festival.

Grad na četiri rijeke od 7. do 10. rujna ugostit će više od stotinu srednjoškolaca i njihovih mentora iz svih dijelova hrvatske i svijeta, te na velikom platnu prikazati otprilike jednak broj njihovih ponajboljih ostvarenja.

Od 2007. kada je Kinoklub Karlovac dobio titulu stalnog domaćina Revije do 2010. godine Karlovac je postao prava prijestolnica mladih filmaša, a to će dokazati i ovogodišnjim festivalom, koji će kao i dosad trajati četiri dana. Osim projekcija u prekrasnom karlovačkom kazalištu Zorin dom, filmovi će se na velikom platnu moći pogledati i u okrilju Starog grada Dubovca - pod vedrim nebom, naravno, kao i u prostorima karlovačke Knjižnice za mlade. Filmovi natjecateljskog programa dijele se u četiri kategorije: dokumentarni, igrani i animirani film, te tzv. kategorija slobodnog stila, a dodjeljivat će se jedanaest nagrada, među kojima je i najnovija tzv. 'Žuta zastava', nagrada za promoviranje nenasilja u filmu.

Dobri filmovi, zabava, nova poznanstva i uživanje na četiri rijeke bit će ono što će pamtiti svi sudionici. Prijave filmova traju do 1. lipnja, pa stoga požurite - krenite snimati, montirati, glumiti i animirati, jer Karlovac vas očekuje!