SLAVNI PREDVODE NOVI TREND

U modi je brada kakvu žene mrze

16.10.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Brad Pitt dugo je njegovao imidž dječarca-frajera, no odnedavno ga u javnosti sve češće viđamo s bradom, na što žene često reagiraju govoreći da se 'ofucao' i da je oronuo. Bradicu povremeno pusti i David Beckham, a komentari su i u njegovom slučaju podijeljeni

David Beckham - do neprepoznatljivosti...

Daily Mail je Davida Beckhama, koji se s bradom pojavio na proglašenju najboljeg nogometaša utakmice u kojoj je Engleska pobijedila Bjelorusiju, ironično opisao: 'Izgledao je više kao vozač traktora iz bjeloruskih stepa nego osunčan rock ’n’ roll nogometaš na kakvog smo navikli', pisalo je u britanskom listu.

No budući da je gospođa Victoria Beckham jedna od  najeksponiranijih modno osviještenih žena, neće David valjda zaostajati: otuda ta brada, posljednji krik mode. Ideju je David vjerojatno dobio od svog dobrog prijatelja, popularnog dizajnera Marca Jacobsa, koji u zadnje vrijeme također nosi taj 'modni dodatak'.

Drugi najrazvikaniji frajer s bradom je Brad Pitt, pravi predvodnik trendova kojeg kopiraju milijuni širom svijeta. Tijekom ljeta se više puta pojavio na premijerama svog novog filma 'Nemilosrdni gadovi' s prilično zaraslom bradom. Angelina valjda nema ništa protiv, jer se znala pojaviti zajedno sa svojim suprugom u takvom stanju.

Zanimljivo je da se u bradu zaraslo lice nekada podrazumijevalo za stariju gospodu koja su pušila lulu i čitala ozbiljnu literaturu, a danas ga promoviraju bogati, atraktivni mladi muškarci koji diktiraju modu.

Zgodni muški modeli također puštaju bradu, a prvi se na to odvažio Bill Gentle, potpuno nepoznat prije modnog izleta s bradom na pisti. Otada ga zovu na nebrojene revije, a magazini ga žele na naslovnicama.

Žene se izjasnile PROTIVbrade

Brad Pitt

Ipak, stvari nisu tako jednostavne. Nedavno britansko istraživanje, u kojem je sudjelovalo 2.000 muškaraca i žena, na vidjelo je iznijelo nekoliko podataka koji baš i ne idu u prilog muškim bradama.

Dok 63 posto muškaraca smatra da ih brada čini muževnijima i privlačnijima, čak 92 posto žena izjasnilo se da preferiraju svježe obrijane muškarce. K tome, 95 posto pripadnica ljepšeg spola kaže da im je ljubljenje s muškarcima duge brade odbojno!

Također, 86 posto žena izjavilo je da im brada uopće nije atraktivna.

Riječ je o stavu današnjih žena, jer ako se prisjetimo osamdesetih, bradica je tada bila in. Nosila se zahvaljujući Georgeu Michaelu koji ju je proslavio na naslovnici svog tadašnjeg albuma, a devedesetih su se uobličavanjem tankih linija po donjem dijelu lica igrali članovi Backstreet Boysa i New Kids On The Block.

Ostaje vidjeti hoće li opstati taj novi trend poduže brade, a to bi nam s dolaskom hladnijih dana mogli otkriti i ljepotani na našim ulicama.