VICHY OTKRIVA:

U čemu je tajna lijepe kože?

07.03.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Dnevna, noćna, dnevna, noćna… odabrale ste svoju najomiljeniju kremu, a zaboravile ste da koži treba kvalitetno čišćenje?!

Čišćenje je kože osnovna rutina koju obično obavimo još prije nego što počnemo uživati u jutarnjoj kavi. Taj obred doista ne smijemo propustiti jer predstavlja važan korak na putu prema zdravom i lijepom izgledu. Posebnu pozornost treba posvetiti masnoj koži za koju je karakterističan intenzivan rad lojnica što izaziva mastan sjaj u T-području lica. Za takav tip kože karakteristične su lokalne upalne promjene (bubuljice) te zatvoreni i otvoreni komedoni. Površina je kože zrnasta, a pore su proširene i začepljene. Ključno rješenje problema masne i problematične kože leži u svakodnevnom čišćenju i njezi kože. Laboratoriji Vichy osmislili su posebno za taj tip kože liniju Normaderm koja sadržava kompletnu rutinu za čišćenje kože.

Stručnjaci Laboratorija Vichy preporučuju redovito jutarnje i večernje čišćenje koje obuhvaća sljedeće korake:

1. umivanje lica gelom Normaderm za dubinsko čišćenje problematične kože ujutro i gelom Normaderm sa normaderm%20toniksitnim zrncima za dubinsko čišćenje problematične kože te s dodatnim učinkom pilinga navečer

2. dodatno uklanjanje eventualnih ostataka nečistoće, sužavanje pora i osvježenje kože adstringentnim tonikom za čišćenje Normaderm ujutro i navečer.

Proizvodi su bez sapuna i parabena i sadržavaju ljekovitu termalnu vodu Vichy.

Linija proizvoda Normaderm za čišćenje kože sadržava sastojke s keratolitičkim djelovanjem (salicilna i glikolna kiselina) koji nježno skidaju odumrle stanice s površine kože i odčepljuju pore. Oba proizvoda sadržavaju ljekovitu termalnu vodu Vichy koja smiruje, osvježava i hidrira kožu. Dodan je glicerol koji sprečava sušenje kože. Ekstrakt hamamelisa koji je sadržan samo u gelu za umivanje lica djeluje adstringentno i antibakterijski.

Na nekoliko najčešćih pitanja u vezi s masnom i problematičnom kožom odgovorila je dr. Caroline Debbasch iz Laboratorija Vichy koja vam razotkriva 4 najveća mita o problematičnoj koži.

1. Je li problematična koža doista samo problem tinejdžera?

'Ne. Problematična koža nije povezana s godinama, nego s lošim radom kože što je često povezano s unutarnjim čimbenicima kao što su hormonske promjene i stres. Čak 3 od 5 žena od 20 do 40 godina života ima problema s nepravilnostima na koži.'

2. Izazivaju li hidratantne kreme mastan sjaj kože?

'Problematičnoj koži također treba hidratacija. Treba odabrati proizvod za njegu s ograničenim sadržajem ulja. Tako ćemo kožu navlažiti, a da pritom ne izazovemo mastan sjaj.'

3. Može li sunce otkloniti nepravilnosti na koži?

'Ne, ni u kojem slučaju! Sunce isušuje kožu pa vam se može učiniti da su nepravilnosti nestale. No UV-zrake zapravo izazivaju ozljede te nakon duljeg izlaganja dolazi do povratnog učinka: sebum ponovno izlazi na površinu kože što stvara nove nepravilnosti.'

4. Može li se koža naviknuti na aktivne sastojke koje sadržava proizvod za njegu kože?

'Naravno. Studije su pokazale da će proizvod koji rabimo svaki dan biti najučinkovitiji između 2. i 4. tjedna uporabe.' 'Problematičnoj koži također treba hidratacija, pri čemu treba odabrati proizvod za njegu s ograničenim sadržajem ulja.' (Caroline Debbasch)

Stručnjaci Laboratorija Vichy preporučuju vam da prilikom čišćenja kože:

- vodite računa o tome da se koža ne isuši

- ne utrljavate proizvod za njegu pregrubo, odnosno predugo te da ostavite minimalan sloj loja koji svojom zaštitnom funkcijom pridonosi normalnom radu kože.

Vichy vam u ožujku donosi posebno iznenađenje: prilikom kupnje hidratantne kreme protiv nepravilnosti Normaderm Tri-activ (50 ml) darovat ćemo vam gel Normaderm za čišćenje kože od 100 ml, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 112,23 kn.

Akcija vrijedi do prodaje zaliha u odabranim ljekarnama.