nakon stopiranja prodaje

U Adidasu su napokon odlučili: Evo što će se dogoditi s tenisicama Yeezy

28.02.2024 u 18:57

Bionic
Reading

U njemačkom modnom gigantu donijeli su odluku prema kojoj će novi-stari hit modeli tenisica Yeezy nanovo biti pušteni u prodaju

Nakon što su dobar dio protekle godine proveli u nedoumici kako se riješiti svih tragova partnerstva s ozloglašenim reperom Kanyeom Westom, u Adidasu su donijeli konačnu odluku. Tenisice Yeezy neće biti uništene, dapače novi modeli uskoro kreću u prodaju.

Razlog je, dakako, u novcu i ogromnoj zaradi koju su donijele kontroverzne tenisice, a čak su postale poželjnije nakon što je postalo jasno da će biti povučene iz trgovina.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Uz velike gubitke koje je pretrpio raskidom ovog partnerstva, Adidas je očito odlučio nadoknaditi to lansiranjem novih - starih tenisica Yeezy u metalnosivoj boji. Konkretno, riječ je o modelu Yeezy Boost 350 V2, a on će biti u prodaji od 29. veljače po cijeni od 230 dolara.

Iz njemačkog brenda još nisu objavili koje će dodatne modele pustiti u prodaju, a nagađa se da će svjetlo dana uskoro ugledati Foam RNR i Yeezy 500.

Posljednja novost vezana za ove iznimno tražene tenisica stigla je u studenom, kada su iz Adidasa poručili da će stopirati daljnje planove oko njihove distribucije.

'Kao brend nećemo slati nikakve daljnje pošiljke do kraja godine, što se odnosi i na online prodaju, ali i na maloprodaju i veleprodaju. Nećemo isporučivati nove zalihe, ovo je uputa dana na razini odbora', poručili su tada, a sada je jasno da je odbor ipak promijenio odluku.

Podsjetimo, nakon prekida partnerstva s Yeom, odnosno glazbenikom, producentom i poduzetnikom Kanyeom Westom, u listopadu 2022. zbog niza njegovih antisemitskih primjedbi, Adidas je ostao s više od milijardu dolara vrijednim zalihama Yeezyja. Na kraju je brend odlučio započeti s prodajom tenisica, a dio prihoda uputiti 'organizacijama koje rade na borbi protiv diskriminacije i mržnje, uključujući rasizam i antisemitizam' kako bi barem malo spasio ugled.

LILY ALLEN

Sportska jaknica od flisa i tenisice s birkinicom? Da, i to izgleda jako dobro

Pogledaj galeriju