OD IZBORA ODJEĆE DO HRANE

Trikovi zbog kojih ćete sigurno izgledati mršavije

07.02.2012 u 09:46

Bionic
Reading

S kojim kilogramom manje mnogi bi bili puno zadovoljniji vlastitim izgledom, no sitnim, ali pametnim modnim i prehrambenim trikovima možete doći do vrlo brzoga rezultata te izgledati kao da ste u teretani proveli puna četiri tjedna

U odjevne kombinacije dodajte malo boje
Ako imate šire bokove, odlično će vam pristajati crna olovka-suknja u kombinaciji s topićem, majicom ili košuljom u nekoj jačoj boji, poput fuksije. Odijevanjem odjeće tamnijih boja na 'problematična' područja uspješno ćete prikriti nedostatke, a jarkim bojama istaknuti adute. Bijela boja i boja šampanjaca su isto tako odlične nijanse za kombinaciju s crnim suknjama, piše Realbeauty.com.

Odaberite pravilnu veličinu i oblik grudnjaka
Kupite novi grudnjak
Jedna od stvari koju možete učiniti odmah sada, kako biste izgledali vitkije, jest kupiti novi grudnjak. Naime, prema riječima Charle Krupp, autorice knjige 'How to Never Look Fat Again', čak 85 posto žena nosi pogrešan model grudnjaka koji grudi čini opuštenijima više no što zaista jesu. Cilj dobroga grudnjaka je stvoriti što je više moguće prostora između prsa i struka kako bi torzo izgledao duže i vitkije. Trik u pronalaženju savršenog grudnjaka je dobro se izmjeriti i isprobati nekoliko veličina i modela, a ne automatski kupiti veličinu koju i inače kupujete.

Birajte topiće i majice s V-izrezom
Ako želite izgledati mršavije i vitkije, ono što vam doista treba jesu majice, vestice i topići s V-izrezom čiji špic u obliku dijamanta optički sužava pa tako iluzijom dobivate nekoliko centimetara koji mogu jako puno značiti za cjelokupan izgled. Ipak, postoji jedno bitno pravilo prilikom nošenja V-izreza – morate redovito njegovati kožu vrata i dekoltea te ju redovito hidratizirati kako koža ne bi bila suha, gruba ili pokazivala znakove starenja.

Investirajte u stezne gaćice

Premda možda imate otpor prema steznim gaćicama ili hlačicama, one zapravo mogu učiniti pravo čudo za vašu figuru. Odaberite one bez šavova i u pravoj veličini kako se ne bi nazirale ispod odjeće. Pravim odabirom vaš struk će djelovati tanje, a guza i noge čvršće. Stezne gaćice i hlačice odličan su izbor ispod haljina, tunika ili pak tajica.

Pospremite ormar
Očistite svoj ormar od odjeće i nakita koji vas čine krupnijima no što jeste. Neki od najgorih prijestupnika koje pod hitno morate izbaciti iz ormara su prevelike majice kratkih rukava, majice bez rukava ukoliko imate jače nadlaktice, svaki model cipela koji čini vaše noge kraćima no što jesu, sjajne satenske suknje i one koje naglašavaju svaki nabor i ističu svaku manu.

Naglasite struk
Dodavanjem remena ili kakve trakice vaš struk će djelovati tanje te ćete automatski izgledati i do dva kilograma mršavije. Odvlačenjem pozornosti na struk kakvim remenom lako ćete stvoriti mršaviji i seksipilniji izgled.

Pokažite kožu
Kada se dotjerujete za kakvu posebnu priliku slijedite sljedeće pravilo: ne dopustite da vas odjeća u potpunosti prekrije. Gole ruke i umjereno naglašen dekolte izdužit će figuru te ćete izgledati seksi s dozom ukusa.

Pripazite kako se fotografirate

Kada pozirate za fotografiju držite glavu gore, a ramena držite prema natrag, naime, čim se držite pravilno uspravno automatski djelujete mršavije. Nemojte se prema fotoaparatu okrenuti direktno, već tijelo blago zarotirajte, što će vam dati dojam prirodnosti, težinu tijela prebacite na nogu koju držite iza, a jednu ruku stavite na bok za potpuno seksi fotografiju koja će vam mamiti osmijeh na lice svaki put kada ju pogledate.

Odaberite dobre traperice
Čuvajte se traperica lošeg kroja koje mogu u potpunosti upropastiti vaš izgled. Pouzdani znak da nosite lošu veličinu ili model traperica je boranje ili pak materijal koji visi na području prepona. Savršene traperice bi trebale doći sve do gore i ne borati se. Znak da su vam traperice premalene je osjećaj kako vas stišću na području prepona. Isprobajte traperice broj veće ili pak one s više elastina.

Dovoljna količina sna pozitivno će utjecati i na težinu
Naspavajte se
Besane noći osigurat će vam stresne dane što može dovesti do negativnih emocija i nepotrebnog prejedanja. Čak su i znanstvenici sa Sveučilišta Chicago otkrili kako se osobama koje noću spavaju samo četiri sata apetit povećava za 23 posto. Stoga, osigurajte si barem sedam sati za spavanje, a osim što ćete biti odmorniji i raspoloženiji, osjećati ćete manju potrebu za hranom.

Prakticirajte pravilno držanje
Pravilnim držanjem tijela možete nevjerojatno utjecati na vitkost svoje figure, a za vježbanje pravilnog držanja postoji jednostavan trik. Zamislite ravnu liniju dužinom tijela koja se proteže od uha do ramena, bokova, koljena i sve do gležnja. Pretvarajte se da osjećate niti koje povlače vašu glavu prema stropu, a ramena držite prema nazad. Uvucite trbuh, ruke opustite uz tijelo, a težinu ravnomjerno rasporedite na obje noge.

Sporo žvačite
Ako uvijek nastojite obrok što prije posjeti, vrijeme je da pripazite. Naime, studija Sveučilišta s Rhode Islanda pokazala je kako žene koje za ručak brzo pojedu tjesteninu u organizam u samo devet minuta unesu čak 646 kalorije, za razliku od žena koje su svoj ručak žvakale polako i jele gotovo pola sata i u organizam unijele gotovo 70 kalorija manje. Osim toga što je druga skupina žena pojela manje, duže vremena su osjećale sitost. Upravo taj trik može puno pomoći u održavanju vitke figure ili pak pomoći u skidanju kojeg kilograma.

Pijte više vode

Za ovaj trik ste sigurno već čuli, najbolja dijeta je ona koja uključuje veće količine vode. Osim toga, znanstvenici su otkrili i kako zamjenom slatkih i gaziranih pića s vodom možete smršavjeti i do dva kilograma više. No osim što se voda može piti, u organizam ju se može unositi i određenim namirnicama koje nude najbolji način hidratizacije tijela. U tome prednjači sirovo voće i povrće. Hidratizacija organizma putem svježeg voća i povrća je vrlo blagotvorna za tijelo jer osim tekućine u organizam se unose i korisne hranjive tvari.

Budite uvijek spremni
S pretrpanim dnevnim rasporedom vrlo lako je izgubiti kvalitetnu rutinu prehrane. Kako se to ne bi dogodilo i kako biste izbjegli nezdravu glad, budite uvijek pripremljeni i u torbi nosite zdrave grickalice. To može biti razno orašasto voće, nasjeckano svježe voće i povrće, sušeno voće, nutritivno hranjive energetske pločice te bočica biljnog čaja.

Navečer jedite manje
Metabolizam se tijekom dana usporava, pa vam tako cilj treba biti tijekom dana pojesti i do dvije trećine dnevnih obroka. Stoga bi večera trebala obuhvaćati samo trećinu potrebne hrane te biti lagana, a preporučuje se preskočiti desert.

Ne izbjegavajte čari sirove hrane
Pazite kako vježbate
Možete vježbati satima i ne potrošiti niti polovicu kalorija koje ćete potrošiti 'pametnim' vježbanjem. Naime, trik je u tome da naizmjenično radite različite vježbe te da intenzitet mijenjate svakih pet minuta. Odaberite svoju omiljenu kardio vježbu i za najbolje rezultate svakih pet minuta mijenjajte intenzitet. Vježbati je najbolje ujutro, no ako to niste u mogućnosti, radije odaberite statičnije vježbanje, poput pilatesa ili joge navečer.

Čari sirove hrane

Neka se na vašem dnevnom meniju redovito nađe i dovoljna količina svježeg voća i povrća. Osim što je prepuno vitamina i hranjivih sastojaka, sirovo voće i povrće potiče probavu te je često zdravije od kuhanog.

Izbjegavajte gazirana pića
Gazirana pića napuhuju trbuh i čine vas nadutima, a osim toga, ugljični dioksid usporava probavu. Umjesto toga, radije posegnite za čašom vode i učinite tijelu uslugu.

Izbjegnite napuhnutost
Za neugodnu napuhnutost koja će osim ostalih nuspojava vaš trbuh učiniti većim postoje dva razloga. Jedan je sorbitol, šećer koji se prirodno nalazi u voću kao što su jabuke, kruške, breskve i šljive, a isti učinak imaju i umjetna sladila koja se nalaze u brojnoj dijetnoj hrani te u žvakaćim gumama. Drugi razlog je škrob koji se nalazi u krumpirima, kukuruzu, riži, kruhu, tjestenini i svim proizvodima od brašna.

Pojačajte doručak
Hrana bogata proteinima poznata je kao velika pomoć pri mršavljenju, stoga nastojte dan započeti jogurtom koji ćete zasladiti borovnicama, brusnicama, malinama ili pak kupinama te dodajte i šaku smrvljenih orašastih plodova.