OPREZ

Tri velike greške koje muškarci rade nakon razvoda

15.05.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Kada par shvati da braku više nema spasa, svjetovi obje osobe sruše se preko noći. Nakon prvotnog šoka ne preostaje ništa drugo nego polako graditi novi život, a ovo su tri najčešće greške koje muškarci rade u tom pokušaju

Osnivač jedne od udruga za pomoć rastavljenim osobama, Carlos Phillips, za Huffington Post iz vlastitog i tuđih iskustava izdvojio je tri greške koje muškarci najčešće rade u želji da se što prije oporave od rastave i vrate kontrolu nad svojim životom.

1. Prebrzo ulaze u novi brak

Muškarci su robovi navike i ako su naučili da im žena kuha, sprema ili pomaže u nekim drugim obavezama, teško im je odjednom sve preuzeti na sebe.

'Iako zvuči staromodno, muškarci vole kad im žena pomaže i bude uz njih u svakom trenutku', objašnjava Carlos Phillips za Huffington Post. Stoga su mnogi muškarci očajni nakon razvoda i žure u bračne vode bez obzira je li nova veza zaista vrijedna takve obaveze.

Prije nego što se opet obvežu brakom, ljudi koji se rastanu trebali bi posvetiti vrijeme sebi i otkriti što zapravo žele u životu i zašto su se našli u takvoj situaciji. Phillips smatra da bi od rastave do idućeg braka trebalo proći najmanje dvije godine.

2. Postaju veliki zavodnici

Suprotnost žurbi pred oltar je muškarac koji postaje pravi zavodnik i odlučuje da će nadoknaditi 'izgubljeno'. Phillips je sedam godina nakon razvoda izlazio i nije želio ozbiljnu vezu. Radio je i istraživanje za knjigu te se iznenadio činjenicom da je virus herpesa najrašireniji među rastavljenim ljudima. Osim ugroženog zdravlja, postoji opasnost od neplanirane trudnoće pa muškarci postaju očevi i povezani sa ženama zbog obaveze umjesto ljubavi.

3. Prerano otkrivaju novu vezu

Muškarci često griješe kada novu partnericu odmah predstave obitelji i prijateljima, posebno djeci. Važno je da ne zaborave da su njihova djeca zbog rastave također prošla kroz teško razdoblje i zadnje što im treba je da gledaju oca s nekom drugom ženom. Djeca vole oba roditelja i neko vrijeme će se intenzivno nadati da će sve biti po starom. Treba im dati vremena za prilagodbu, a ako nova veza ima budućnost, doći će i trenutak za upoznavanje.