UDOBNOST PRIJE SVEGA

Trendovi za toplije dane koji su pred nama: Ova četiri modela obuće najviše će se nositi

25.02.2021 u 06:32

Bionic
Reading

Usprkos globalnoj pandemiji, renomirani dizajnerski brendovi uspjeli su predstaviti novitete za proljetno-ljetnu sezonu, među kojima i nove modele obuće koji će narednih mjeseci dominirati modnom scenom

Da je udobnost visoko na listi prioriteta brojnih modnih kupaca uslijed pandemije koronavirusa i većeg boravka u domu, već je dobro poznata činjenica, a sudeći po prizorima s modnih pisti, vodeći dizajnerski brendovi itekako su se vodili njihovim potrebama kada je riječ o novim linijama odjevnih komada i obuće.

Čak i ako ne možemo predvidjeti kako će izgledati naših sljedećih šest mjeseci, možemo naći olakšanje u činjenici da se većina dizajnera naslanja na poznate stilove koji bi trebali izdržati nekoliko sezona.

Bez obzira na to planirate li ove godine nositi provjerene modele obuće iz svoje kolekcije ili se počastiti nekim novim, u ove viđene na modnim pistama najviše se isplati investirati.

  • +3
Proljetni modeli obuće s modnih pisti Izvor: Profimedia / Autor: Anna Sui / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sandale na čičak

Uz anatomske natikače poput proslavljenog modela Arizona s potpisom njemačkog brenda Birkenstocka, i ove proljetno- ljetne sezone svjedočit ćemo velikoj popularnosti takozvanih 'čeških' sandala.

Dizajnerska imena poput Anne Sui i Jasona Wua ovoj udobnoj a istovremeno neuglednoj obući u svojim novim kolekcijama uspjela su udahnuti dozu ženstvenosti detaljima poput čipke i ušivenih bisera.

Elegantni modeli japanki

Japanke su se prošle godine vratile na velika vrata, a njihove elegantne inačice i ove će proljetno-ljetne sezone voditi glavnu riječ. Dizajnerska imena poput Toma Forda i Jacquemusa u svoje nadolazeće kolekcije uvrstila su nekoliko elegantnih inačica ove obuće koja je postala sinonim za ljetne mjesece u godini.

Balerinke u duhu baroka

Klasične balerinke postale su idealnim modelom obuće protekle godine. Dovoljno udobne za duže šetnje, balerinke su dominirale nadolazećim kolekcijama talijanskog dvojca Dolce & Gabbana i modne dizajnerice Simone Roche, no ne i njihove bilo kakve inačice.

Spomenuta dizajnerska imena klasičnom modelu balerinki podarili su barokni tretman predstavivši nove verzije inspirirane dekadentno uređenim interijerima koristeći se sjajnim materijalima poput brokata u njihovoj izradi.

Cipele s platforma petom

Za sve one dame koje tople mjesece u godini vole provoditi na 'visokoj' nozi brojna dizajnerska imena u svoje kolekcije uvrstila su različite modele obuće čija je glavna karakteristika visoka i stabilna platforma peta.

Platformke kakve su vladale disko erom u narednim mjesecima bit će itekako poželjne, a dizajnerski brendovi poput Ulle Johnson i Erdema u njihovoj izradi pokušali su naglasiti prirodne elemente poput drva ili uzorka zmijske kože.