NEMA TKO IH NE NOSI

Postale su sinonim za 'tatine' tenisice, a danas im ne može odoljeti vojska modnih ovisnica

08.02.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Višesezonsku vladavinu bijelih tenisica posljednjih sezone uzurpirali su modeli neuglednog izgleda, popularno zvani 'tatine' tenisice, čijim su sinonimom postali modeli s potpisom brenda New Balance

Danas gotovo da ne postoji poznata modna ovisnica koja u svoju kolekciju u ormaru nije uvrstila barem jedan model tenisica s potpisom brenda New Balance koje se priklanjaju trendu nostalgičarske mode čija popularnost raste iz sezone u sezonu.

S dugogodišnjim stažom na sceni, američki brend sportske obuće i odjeće osnovan davne 1906. godine do danas je lansirao bezbroj modela tenisica čija je glavna karakteristika pomalo neugledan izgled i izvezeno slovo N.

Pogledom na stajlinge poznatih zaljubljenica u modu okupljenih na Instagramu, pojedini modeli tenisica New Balance pokazali su se posebno popularnima. U prvom redu riječ je o sivim inačicama kultnih modela koje s polica trgovina nestaju brzinom svjetlosti, usprkos cijeni koja ponekad doseže cifru i od dvije tisuće kuna.

990v5s

Kreiran 1982. godine, model 990v5s utjelovljenje je takozvanih 'tatinih' tenisica, a zvijezde ulične mode mjesecima ih vješto kombiniraju s mnoštvom odjevnih komada, baš kao što su to donedavno činile s omiljenim bijelim tenisicama koje su postale pravi modni klasik u ormaru.

997H

Noviji i stajliš model tenisica s potpisom New Balance nerijetko krase detalji u znaku životinjskog uzorka, a zahvaljujući navedenom odmiču se od tipične sportske estetike svojih prethodnika.

530

Još jedan kultni model brenda koji je uspio osvojiti naklonost modnih ovisnica, poput prethodnika, krasi glomazan dizajn i nezaobilazan detalj vezenog slova N. Model tenisica 530 u bijeloj boji najbolje kotira na svjetskoj street style sceni.

Svjesni velike popularnosti tenisica New Balance, brojni high street brendovi u svoju aktualnu ponudu uvrstili su mnoštvo verzija sivih tenisica po pristupačnim cijenama, a koje izgledom neodoljivo podsjećaju na njih.

  • +4
Sive tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Modna inspiracija: New Balance tenisice u stajlinzima street style zvijezdi