TREBALI BISTE GA USVOJITI

Trend koji nastavlja svoju dominaciju: Učili su nas da je manje više, ali u ovom slučaju vrijedi upravo suprotno modno pravilo

01.02.2021 u 09:38

Bionic
Reading

Prije tri godine na modnu scenu sramežljivo je izronio zaboravljeni trend iz prošlosti te je u vrlo kratko vrijeme privukao ogromnu pažnju trendseterica i postao jedan od vodećih. Riječ je o voluminoznim puf rukavima koji u trenu podižu baš svaki stajling, a ako je vjerovati modnim stručnjacima, ove će sezone biti popularniji no ikad

Prema definiciji, trend je razvoj ili promjena i stoga očekujemo da će oni s vremenom evoluirati u nešto srodno, ali drugačije, ili otići u potpuno drugom smjeru. Dok su pojedini trendovi prolazni, neki se uspješno zadržavaju na modnoj sceni godinama ili čak desetljećima.

Trend puf rukava jedan je od onih koji već nekoliko sezona neumorno vladaju modnom scenom. Možda to mnogi od nas nisu očekivali kada su se puf rukavi sramežljivo vratili u modu prije tri godine, no ovaj retro trend s prizvukom 80-ih potpuno je osvojio modne ovisnice.

Kada su se početkom 2018. tek pojavili na modnoj sceni, momentalno je bilo jasno da će postati modni imperativ. Izazvali su lavinu pozitivnih reakcija u vrlo kratkom roku. Ljubiteljice trendova prigrlile su ovaj trend u sekundi, a trgovine su vrlo brzo preplavili topići, bluze i haljine s puf rukavima.

I prije nego što smo se snašli, zastarjeli puf rukavi, za koje se mnogi listajući stare fotografije kunu kako ih više neće odjenuti, ni pod koju cijenu, ponovno su bili in. Ovaj nas trend neće napustiti ni u 2021. godini. Predimenzionirani statement rukavi popularniji su no ikad.

'Pretjerani puf rukavi silueta je koja je dominirala proteklih godina te će biti i popularnija u 2021. godini. Počevši od haljina s ogromnim 'balon' rukavima, koje smo imali prilike vidjeti na reviji brenda Loewe, pa sve do predimenzioniranih rukava na balonerima s potpisom Altuzarre - ove sezone pripremite se na još upečatljivija ramena', rekla je modna urednica Emma Spedding u svom izvještaju za proljeće/ljeto 2021.

Inspirirajte se

Gdje kupiti?

  • +14
Odjeća s puf rukavima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije