PROFINJEN I CHIC DETALJ

Trend koji je preplavio Instagram: Jeftin trik uz pomoć kojeg ćete dekorirati svoj dom kao iz kataloga

20.05.2020 u 20:11

Bionic
Reading

Da bi vaš dom izgledao kao iz kataloga, ne trebate potrošiti brdo novca, a to neprestano ponavljaju i dizajneri i ljubitelji interijera koji putem društvenih mreža neprestano dijele pristupačne ideje za uređenje doma. Jedan od tih je i trik s knjigama koje svi mi imamo u našim domovima, a koje u trenu podižu prostor i daju mu dozu profinjenosti i chic izgleda

Vjerojatno u svome domu imate hrpu knjiga koje skupljaju prašinu pobacane na policama ili u ladicu, no zašto ih ne biste iskoristili za dekoraciju svog doma?

Upravo taj trend neprestano viđamo proteklih mjeseci na Instagramu i Pinterestu. Ljubitelji interijera potpuno su poludjeli za knjigama, posebice onima o interijerima i modnim kućama kao što su Chanel, Dio i Tom Ford te općenito knjigama s lijepim koricama.

Otvorite li Instagram profile vodećih influencera posvećenih dizajnu interijera, primijetit ćete kako sve do jednog na svom stoliću za kavu, komodi ili noćnom ormariću imaju hrpu stajliš knjiga, pažljivo posloženih i dekoriranih sa svijećama, vazama s cvijećem i raznoraznim ukrasima.

Ovaj je način dekoracije namještaja postao svojevrsni 'must have', pa ljubiteljima interijera ne predstavlja problem potrošiti i četveroznamenkaste svote novca na knjige koje žele vidjeti u svome domu. No, za to nema potrebe, jer sigurno u svome domu već imate knjige koje možete iskoristiti kao ukras u bilo kojoj prostoriji, a mnogi u potragu za chic knjigama odlaze i u antikvarijate gdje je moguće pronaći zaista prekrasne stare knjige u odličnom stanju i to za vrlo malo novaca.

Predlažemo vam da se prilikom dekoriranja uz pomoć knjiga držite pravila 'tri dekoracije', odnosno da na položenu knjigu poslažete tri ukrasa, po mogućnosti različite širine i visine kako bi vaša dekoracija dobila dimenziju i chic izgled. Ukoliko se odlučite knjigama ukrasiti police na uobičajen način, okomito posložene jednu do druge, uvijek ih možete pridržati ukrasima ili biljkama.

Izdvojili smo nekoliko fotografija s Instagrama koje će vam poslužiti kao inspiracija za dekoriranje vlastitog doma.