KAD DEČKI VARAJU

Trebaš li joj priznati da si je prevario

15.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

Točan odgovor je – da. Trebaš joj priznati da si je prevario. Ako dvojiš i misliš da bi prevara trebala biti zakopana duboko u tvom pamćenju, trebaš znati da postoji niz argumenata za to da je ipak priznaš

Svi smo ljudi, i prevara se može dogoditi i najboljim dečkima. Kaže se da prilika čini lopova, a isto se tako može reći da prilika stvara prevaru. Na kraju ćeš vjerojatno požaliti, ali tada je već kasno.

Ako ti se prevara već dogodila, probaj spasiti ono što se spasiti da i priznaj je. Zašto? Evo zašto!

Kako bi ona to čula od tebe

Nikada ne znaš tko te vidio u prevari. Postoji uvijek na stotine očiju i ušiju koji su te mogli vidjeti ili čuti, a kanali pomoću kojih ta vijest može doći do nje zaista su raznovrsni. Stoga je uvijek bolje da joj to sam priznaš, nego da ona to sasvim slučajno čuje od nekoga na ulici. Imaš li imalo dubljih osjećaja prema njoj, zaslužuje to čuti iz tvojih usta.

Zato što je to ispravno

Vjerojatno svakog dana čuješ kako ovaj svijet odlazi k vragu, kako nema pravih vrijednosti i slično. Ti ne možeš spasiti cijeli svijet, ali možeš svoj i zato trebaš napraviti ono što je ispravno. A ispravno je ono što je odgovorno. Iako tvoja prevara nije bila odgovorna, možeš je na odgovoran način priznati!

Jer ne želiš da ti se to opet dogodi

Ili želiš, ali tada si vjerojatno loš i pokvaren tip. Ako imaš imalo savjesti, onda nećeš poželjeti da ti se ovakva situcija dogodi još jednom u životu. A kad joj priznaš za prevaru, zbog njezine će ti reakcije - bez obzira oprostila ti ili ne - cijela situacija ostati čitav život u pamćenju. I, naravno, podsjećati te na to da to više nikada ne napraviš.

Kako bi živio bez straha

Živjeti s tajnama nije lako, a posebice s nekom poput ove, zbog koje svaki dan razmišljaš je li tvoja cura možda srela 'ovog ili onog' i saznala što se dogodilo. Osjećaj krivnje može te izludjeti, stoga je najbolje priznati i olakšati dušu, život će ti tada postati mnogo lakši, bez obzira oprostila ti ili te nogirala.

Kako bi zaslužio poštovanje

Priznaš li ovakvu stvar, za koju svi znaju da je nije lako priznati, zaslužit ćeš poštovanje prijatelja. Reći će: 'Ovaj zaista ima hrabrosti!' A ako ti ona uspije oprostiti, znat će da ćeš joj priznati sve ostale loše strane svog karaktera, ako si joj i ovo priznao. Ovakvo saznanje pridonosi intimnosti.

Jer znaš da je ovo bila luda greška

Možda si previše popio ili bilo neuračunljiv iz bilo kojeg drugog razloga. Važno je naglasiti da se radilo o jednoj velikoj i glupoj greški. Greški koju ne želiš ponoviti.

Jer ne možeš računati na partnericu u zločinu

Možda je cura s kojom si zabrijao 'ciljala' tebe mjesecima i samo čekala tvoj trenutak dekontracije i slabosti, te se bacila na tebe. Ako je riječ o ovakvoj ili sličnoj situaciji, vjerojatno će željeti da tvoja prava djevojka to sazna i vi prekinete. Zato nikada ne možeš računati na njezinu diskreciju, iako ti je možda to obećala. I zato je sve najbolje priznati.