SANJA DOLEŽAL:

Tražim štiklice za pobjedu u Plesu sa zvijezdama

16.09.2010 u 10:47

Bionic
Reading

Na Stiefelkönigovoj prezentaciji ekskluzivnih ovojesenskih kolekcija cipela u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt pojavila se i stara-nova 'fosilka' Sanja Doležal

Mila Elegović i Sanja Doležal

Uz naporne probe s bendom uoči ponovnog osvajanja tržišta, posljednje pripreme za izbacivanje njezina Sanja portala u svijet weba i brige oko dvoje tinejdžera, neka druga bi padala s nogu. Ali hiperaktivna i multitalentirana umjetnica nakon cjelodnevnih je obaveza našla snage za večernji izlazak s osobitim povodom.

'Idući tjedan startam s pripremama za Ples sa zvijezdama, pa sam došla škicnuti u čemu bih mogla nastupiti. Dobra cipela najvažniji je dio outfita za emisiju, ali važna je i estetika. Došla sam amo po ideje', izgovorila je i dahu i odjurila surfati između eksponata u potrazi za plesnim cipelama. Ili, točnije, cipelicama.

'Nosim mali broj, 36-37, pa mi je sve donedavno bila skoro nemoguća misija pronaći štikle za nastupe. Možete si misliti kako je to izgledalo u zlatno doba Novih fosila: odlasci u šoping preko granice, rezerviranje, traženje veza u tvornicama i čekanje na narudžbe kod postolara… Tenisice i casual obuću lako sam pronalazila na odjelima za djevojčice, ali pravu žensku obuću? Ne volim se ni sjetiti. Brže sam raubala cipele na nastupima negoli pronalazila nove. Mladost sam provela na štiklama, a danas ipak volim udobniju obuću: ljeto sam provela u japankama i iz njih, s kišom, odmah uskočila u čizmice, pa sam u potrazi za kojim novim parom', rekla nam je Sanja.