PUNAŠNA MANEKENKA:

Tražili su da smršavim 7 kg, a sad sam im premršava

13.09.2013 u 10:01

Bionic
Reading

Plus-size manekenka Candice Huffine iskreno je progovorila o pritiscima koje na nju zbog kilaže vrše kako modna industrija, tako i javnost

Candice Huffine u intervjuu za Refinery29 ispričala je kako je u manekenske vode ušla s 14 godina, a agenti su joj tada rekli da mora smršavjeti gotovo sedam kilograma ako želi potpisati ugovor.Sada međutim, zbog sve veće afirmacije plus-size modela, sve više ljudi se žali da Candice nije dovoljno punašna da bi mogla predstavljati 'stvarne' žene s oblinama. Kako kaže, većina ljudi, komentirajući fotografije na kojima se nalazi, ne priča o odjeći koju reklamira, niti hvale njezine obline, već sasvim suprotno – žale se da nije dovoljno punašna da bi bila plus-size model.

'Ne razumijem zašto to tako smeta ženama s oblinama? Mislila sam da smo sve zajedno u tome i da smo sretne što je moda konačno postala ravnopravna', kaže Candice. Model, čije su fotke krasile časopise visoke mode, uključujući i-D, Harpers Bazaar, W Magazine i njemački Vogue, dodaje da svaka punašna žena ima drugačiji i jedinstven oblik te da upravo to treba slaviti.

Unatoč tome što popularnost plus-size modela raste u zadnjih nekoliko godina, prema njezinim riječima još uvijek postoji prostora za poboljšanje. 'Sam izraz plus-size može imati negativne konotacije jer punašne žene izdvaja na 'izolacijski' način. Razumijem postojanje tog termina, no ja ga osobno ne koristim, preferiram izraz 'punašna'', kaže Candice.

Ona naglašava kako plus-size žene treba cijeniti naglašavajući činjenicu da se svi rađamo s različitim tijelima, no da je svaka žena lijepa, prenosi Daily Mail. Candice kaže da je modna industrija posljednjih nekoliko godina poduzela velike korake u prihvaćanju plus-size modela kao mainstreama. I unatoč kritikama koje ponekad dobiva, Candice smatra da će plus-size modela biti sve više.