WELEDA

Tradicionalna prirodna kozmetika slavi 90. obljetnicu

18.11.2011 u 14:26

Bionic
Reading

antropozofske

Kozmetika Weleda, koja ove godine slavi 90. rođendan, jedan je od vodećih svjetskih brendova u području prirodne kozmetike i prodaje se u više od 50 zemalja. Još od 1921, zahvaljujući Rudolfu Steineru, znanstveniku hrvatskog porijekla, Weleda proizvodi antropozofske lijekove i kozmetiku u ravnoteži s čovjekom i prirodom, pri čemu se posebna pozornost polaže na iznimnu kakvoću – od izbora sirovina iz biodinamičkog uzgoja ili certificiranih otkupa divlje rastućih sastojaka, sve do cjelovitog proizvoda.

Uvijek se pomno pazi na to da sve što se posadi, ubere i preradi bude ekološko, održivo i vjerodostojno. Samo se tako može osigurati i jamčiti iznimna kakvoća proizvoda te prijateljski i odgovoran odnos prema prirodi i ljudima. Ukupna kompozicija izabranih, čisto prirodnih sastojaka - finih biljnih ulja, ekstrakta bilja i mirisnih komponenti iz eteričnih ulja - Weledine proizvode čini privlačnima, izuzetno djelotvornima i dobro podnošljivima.

Kozmetika Weleda proizvedena je od 100 posto prirodnih sirovina vrhunske kvalitete, bez sintetskih aditiva. Sva proizvodnja temelji se na antropozofskom pristupu ljekovitosti biljaka i povezanosti duhovnog u čovjeku i prirodi. Umjesto da gleda na kožu i sve njezine slojeve s tradicionalnog znanstvenog stajališta, Weleda gleda dublje. S antropozofijom (Rudolf Steiner, 1861-1925; osnivač i utemeljitelj antropozofije) istraživalo se i pronašlo jasnu vezu između različitih procesa biljaka i ljudi.

Jednostavno rečeno, različiti dijelovi biljke podržavaju različite procese u ljudskom tijelu te u koži.
• korijen biljke - podržava živčani sustav (dodir, držanje)
• lišće - podržava ritmičke funkcije (srce, pluća, protok tekućina)
• cvijet - podržava metabolizam (protok energije)

Svi Weledini proizvodi rađeni su po strogim kriterijima:
• vrijednosti koje se poštuju su kvaliteta, održivost, kredibilitet, odgovornost i osobna pažnja
• koriste se samo prirodni sastojci
• proizvodi su bez mineralnih ulja, sintetičkih mirisa, sintetičkih bojila i konzervansa te
parabena
• sadrže samo prirodne, posebno blage sastojke
• razvijeni su u uskoj suradnji s liječnicima, dermatolozima i primaljama
• dermatološki i klinički su testirani (nikada na životinjama)

Weleda je pionir i u certifikatima - tako certificira svoje proizvode preko nove certifikacije NaTrue, a NaTrue je neprofitna organizacija koja certificira samo proizvode koji ispunjavaju najviše uvjete prirodnih i organskih sastojaka korištenih u prirodnoj njezi kože. Proces certificiranja za Weledu je počeo 2009. i svi Weledini proizvodi dobivaju novi certifikat NaTrue.