i za masnu kožu

Čisti i pomlađuje kožu: Evo zašto je bademovo ulje nezaobilazan dio beauty rutine

11.11.2023 u 15:48

Bionic
Reading

Hranjivo bademovo ulje stoljećima je sastavni dio beauty rutine, posebno kada je riječ o čišćenju lica i održavanju kože blistavom i mladolikom

Bademovo ulje jedan je od onih biljnih preparata koje jednostavno morate imati u svojoj kolekciji beauty proizvoda. Naime, zbog svojih svojstava garantirano će vam ubrzo postati omiljeni saveznik u borbi protiv nečistoće, mrlja na licu i suhoće, a svježinu će dati čak i masnoj koži.

Ovo hranjivo ulje dobiva se hladnim prešanjem sjemenki badema. Bogato je vitaminom E, A i mineralima koji umiruju kožu od iritacija, štite je od štetnih učinaka UV zračenja i obnavljaju zaštitnu barijeru kože.

U kozmetičkim proizvodima se koristi zbog svojih emolijentnih, hidratantnih i elastičnih svojstava koja su korisna za suhu, crvenu i upaljenu kožu, dok njegovo hidratantno djelovanje sprječava osjećaj zatezanja kože odmah nakon čišćenja te ostavlja lice svježim i blistavim.

Zanimljivo, ulje badema već je bilo prisutno kao eliksir u drevnim kulturama koje su ga koristile za tretiranje suhoće i hipertrofičnih ožiljaka, ali i za pomlađivanje i elastičnost kože.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Ovakvu učinkovitost omogućuje mu visok postotak vitamina A koje ima regenerativan učinak, dok vitamin E djeluje svojim antioksidativnim svojstvima. Isto tako, sadrži visok udio omega-3 masne kiseline koja je veliki saveznik u borbi protiv starenja, dok cink pomaže u ublažavanju akni i drugih ožiljaka na licu.

Iako se preporučuje za suhu i upaljenu kožu, bademovo ulje ne začepljuje pore pa je prikladno i za osobe s masnom kožom, a osim što će dobro nahraniti vaše lice, uživat ćete i u njegovom slatkastom mirisu i osjećaju zdrave, dobro nahranjene kože.